Norden i Skolens filmtilbud

filmbillede.jpg

Norden i Skolens filmpakke består av en perlerekke av over 40 utvalgte kort- og dokumentarfilmer. Filmene foregår på språk fra alle de nordiske landene, og man kan velge undertekster på åtte forskjellige nordiske språk: dansk, norsk bokmål, nynorsk, svensk, finsk, islandsk, færøysk og grønlandsk.

Alle filmene inngår i spennende undervisningstemaer som er retter seg mot bestemte klassetrinn. Et overblikk over undervisningstemaer vises i listen under:

1.-3. klasse

4.-6. klasse

7.-10. Klasse

Videregående

Til hver film er det oppgaver som knytter seg til bestemte undervisningstemaer og henvender seg til forskjellige klassetrinn medbåde tekster, dikt og musikk. Filmpakken er dermed et spennende alternativ til nabospråksundervisningen:

Norden i Skolens filmtilbud gir lærerne mulighet til å jobbe med de nordiske språkene på en ny og annerledes måte. Filmpakken bidrar til å vekke elevenes interesse for nabolandenes språk og kultur – og får dem til å dykke ned i de mange mulighetene og opplevelsene som følger med en større nabospråksforståelse.

For å få adgang til film, oppgaver mv. må man opprette seg som bruker på www.nordeniskolen.org