Spil og leg

Norden i akryl

norden i akvarell.jpg

Beskrivelse

Gennem farve og form inviterer aktiviteten 'Norden i akryl' på kunstnerisk opdagelsestur i nærmiljøet. Eleverne skal her med akrylmaling og farvelagte papirklip lave collager af vigtige ting i deres liv. Hver elev udarbejder et selvstændigt værk, der sættes sammen til et stort kunstværk.

'Norden i akryl' er en oplagt aktivitet til et venskabsklassesamarbejde, som kan give eleverne en mulighed for at se og forstå sig selv i forhold til andre jævnaldrende i Norden.

Individuelt:

• Gå udenfor og se dig grundigt omkring. Find en farve, som du synes er den vigtigste i landskabet lige nu. Brug max 5 min på dette.
  • Gør klar til at male akryl i den farve, du har fundet i landskabet + evt. tre andre farver.
  • Lav et mønster på et stykke sort A3-karduspapir
  • Lad akrylbillederne tørre og tag et stykke hvidt A3-karduspapir.
  • På det hvide papir skal du tegne de 10 allervigtigste ting i dit liv. Disse skal være mellem 3 og 7 cm.
  • Farvelæg tegningerne og tegn dem op med sort tusch.
  • Tingene klippes ud og samles i en fælles bunke.

Fælles:

• Læreren samler alle akrylbillederne til ét stort billede. Der tages her stilling til, hvilke værker der passer sammen, og hvordan de samlet skaber en større helhed i et stort billede.
  • Når helheden er fundet, limes alle A3-billederne på en bane afdækningspap. Brug limstift og lim dem i den rækkefølge, som der er besluttet. Benyt hele fladen af afdækningspappet.
  • Lav en ramme af sort gaffatape på det store billedes for- og bagside (det forstærker billedes ramme, når det skal hænges).
  • 4 elever tager stilling til, hvor alle de små tegninger skal placeres på det store billede for at skabe et flot visuelt udtryk. Tegningerne limes på billedet.
  • Find et godt sted på skolen, hvor det store flotte billede kan hænge. Brug fiskesnøre til ophængningen.
  • Hvilke tanker vækker kunstværket i dig, og hvordan tror du det vil se ud i de andre nordiske lande?

Venskabsklasse-aktivitet

For dem, der har en venskabsklasse, er det oplagt at lave 'Norden i akryl' som en fælles aktivitet, hvor det færdige kunstværk sendes til hinanden.

• Hæng venskabsklassens kunstværk op i klassen og læg mærke til ligheder og forskelle.
  • Hvordan oplever i venskabsklassens kunstværk?
  • Del jeres oplevelse med venskabsklassen ved at skrive et brev eller snakke sammen på videochat.
Login for at se mere

Tak til: Kom med det gror i Nord

Forfatter: L. Wernblad, B. Aggerbæk, J. Bachmann & B. F. Johannesen

Produceret i år: 2019

Pædagogisk konsulent: Dorthe Lilli Lambertsen

Formål

• At skærpe elevernes blik på deres eget land i forhold til de andre nordiske lande.
  • At styrke elevernes evne til med en enkel palet at lave et udtryksfuldt mønster.
  • At lære eleverne, at deres lille billede kan blive en del af en større sammenhæng.
  • At eleverne forholder sig til, hvad der er vigtigt i deres liv, og reflekterer over, hvad der er vigtigt for andre børn i Norden.

Forberedelse

• Find et egnet sted til det endelige kunstværk.
  • Forberede lokalet. Hver elev skal have en række remedier til rådighed til deres egne værker. Find disse materialer frem og forbered lokalet ved at afdække flader.

Materiale

• Et stykke sort og hvidt A3-karduspapir til hver elev
  • En tyk og tynd pensel til hver elev.
  • Akrylmaling
  • Sakse
  • Skåle til maling til hver elev.
  • Afdækning
  • Forklæder