15-03-2017

NORDISK SKOLECHAT 23. MARTS KLOKKEN 12.00-14.00 CET – VÆR MED TIL GEO-JAGTEN!

I år arrangeres Nordisk Skolechat med et helt nyt koncept inspireret af 'Mystery Skype', som vil sende nysgerrige elever ud på en spændende og udfordrende opdagelsesrejse i de andre nordiske lande. Eleverne stilles overfor en geografisk udfordring, og der må detektivarbejde til for at Geo-jagten kan lykkes.

Konceptet for årets nordiske skolechat går nemlig ud på, at eleverne skal gætte, hvor i Norden de andre elever i chatten befinder sig. Ved udelukkende at stille enkle JA og NEJ-spørgsmål skal eleverne samle nok information ind til at kunne gætte, hvilken by den anden elevgruppe sidder i. Geo-jagten er først ovre, når begge elevgrupper har gættet rigtigt. Når eleverne derefter klikker på «næste» vil en ny tilfældig elevgruppe fra et andet nordisk land dukke op i chatten og geo-jagten starter på ny.

En unik og morsom undervisning

Nordisk Skolechat er en helt ny måde at møde andre nordiske skoleelever på - og samtidig en unik mulighed for at erfare melodierne, lighederne og forskellene mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk. Nordisk Skolechat, som er blevet optimeret siden sidst, passer fint til alle klassetrin i grundskolen. Udfordringen i geo-jagten gør, at eleverne får testet sin viden om blandt andet nordisk geografi, kultur og sprog – og det bedste er, at eleverne som deltager i Nordisk Skolechat både lærer sammen og af hinanden.