10-11-2016

Nordiske elever møtes gjennom scenekunst

Våren 2017 kan din klasse få mulighet til å delta i teaterprosjektet NORDEN 2.0 hvor nordiske elever skal samarbeide om å lage scenekunst.

Norden 2.0 er et nordisk undervisningsprosjekt med scenekunst som læringsverktøy. Bak prosjektet står teaterkonseptet AKTØR som utvikler scenekunstnerikse læringskonsepter for barn og unge. I prosjektuken vil AKTØRs teaterpedagoger Helena Berglund og Anne Nymark reise ut til klassen og fungere som gjestelærere.

Med Norden 2.0 vil elevene i samarbeide med teaterpedagogene skape scenekunst om Norden på bakgrunn av materiale fra en vennskapsklasse i et naboland. De nordiske klassene vil arbeide samtidig med å utvikle skuespillet, holde kontakt underveis i prosjektet og tilslutt iscenesette det for hverandre via internett.

Før prosjektuken skal klassen bruke 3-4 undervisningstimer til å forberede et materiale om seg selv som skal deles med vennskapsklassen. Deretter vil teaterpedagogene bruke 4 dager til å utvikle et skuespill i samarbeid med klassen.

Prosjektet søker primært 5. klasser (evt 4. eller 6. klasser) som kan delta i uke 8, 10, 12, 14 eller 18.

Det er gratis for klassen å delta i teaterprosjektet.

Les mer om AKTØR her: https://aktorkonsulent.com

For mer info og spørgsmål:
Helena Berglund: hb.aktor@teatercentrum.dk