22-09-2016

NYT NORDISK UNDERVISNINGSMATERIALE PÅ GRØNLANDSK

Den nordiske læringsportal, Norden i Skolen, har eksisteret siden 2012 på seks nordiske sprog, og nu bliver det muligt at benytte portalen i grønlandskundervisningen. Norden i Skolen er nemlig netop blevet oversat til grønlandsk til glæde for lærere og elever i hele Grønland. Det fejres med en flot lancering den 26. september 2016 i Katuaq, Nuuk, bl.a. med sang af Nina Kreutzmann.

Norden i Skolen er Nordens største læringsportal, som gratis giver lærere og elever i alle de nordiske lande helt nye muligheder for at arbejde med nordisk sprog og kultur, samt klima og natur. Læringsportalen retter sig med tekster, opgaver, film og nordiske værker mod både folkeskolen og gymnasiale uddannelser.

- Vi håber, undervisningstilbuddet vil styrke samarbejdet mellem alle de nordiske lande, da grønlandske lærere og elever nu også vil kunne gøre brug af de funktionaliteter, der i dag findes på Norden i Skolen, som f.eks. etablering af venskabsklasser, deltagelse i konkurrencer og deltagelse i Nordisk Skolechat, siger Thomas Henriksen, programchef for Norden i Skolen.

Oversættelsen af Norden i Skolen til grønlandsk sker som et led i at styrke undervisningstilbuddet til de arktiske lande og indsigten i de arktiske forhold generelt blandt de nordiske skoleelever. Tidligere har materialet været at finde på svensk, dansk, bokmål, nynorsk, finsk og islandsk. Nu er Norden i Skolens tilbud udover at blive oversat til grønlandsk også blevet oversat til færøsk. Snart findes materialet også på nordsamisk.

- Udvidelsen af Norden i Skolen til nu også at omfatte det grønlandske sprog giver ikke blot de grønlandske lærere et større nordisk undervisningstilbud, det giver også resten af Nordens elever mulighed for at få spændende sprog- og kulturmøder med grønlandske elever. Det ser vi meget frem til, udtaler Thomas Henriksen, der også fortæller, at efteråret på Norden i Skolen byder på nyt spændende materiale om Arktis og Rigsfællesskabet.

Lanceringen af Norden i Skolen på grønlandsk vil ske til tonerne af Nina Kreutzmanns smukke sang og her vil det være muligt at se nærmere på læringsportalen.Norden i Skolen er udviklet af Foreningerne Nordens Forbund og støttet af NordRegio og Nordisk Ministerråd. Få adgang til materialet ved at oprette dig som bruger på nordeniskolen.org.

Lanceringen af Norden i Skolen foregår i samarbejde med NAPA den 26. september 2016 kl. 15.00-16.00 i Lille Sal, Katuaq, Imaneq 21, 3900 Nuuk.