12-05-2016

Skolelærere i hele Danmark får gratis adgang til film

Nu får alle lærere i Danmark og de øvrige nordiske lande gratis adgang til film fra hele Norden. Det sker, når læringsportalen Norden i Skolen i dag lancerer et helt nyt filmtilbud med 39 kort- og dokumentarfilm.

På skoler i hele Norden kan lærere og elever nu se frem til en perlerække af nordiske kort- og dokumentarfilm. Filmene kan kvit og frit bruges i undervisningen på skolerne og skal være med til at styrke undervisningen i dansk, norsk og svensk og nordisk kultur i de nordiske lande. Det nye filmtilbud er blot det seneste tiltag på Nordens største læringsportal Norden i Skolen.
Den nye filmpakke består af 39 udvalgte kort- og dokumentarfilm. Filmene foregår på sprog fra alle de nordiske lande, og som noget helt nyt kan man i alle film vælge undertekster på otte forskellige nordiske sprog; dansk, norsk, svensk, finsk, islandsk, færøsk, grønlandsk og samisk. En funktion fagmiljøet længe har efterspurgt:

– På Norden i Skolen arbejder vi benhårdt på hele tiden at gøre undervisningsmaterialet så tidssvarende som muligt. Jeg er derfor utroligt glad for, at vi nu kan præsentere et filmtilbud, lærerne længe har efterlyst, og som gør det muligt at arbejde med nabosprogsforståelse på en ny og levende måde, siger programchef Thomas Henriksen.

Det nye filmtilbud gør det nemt for alle lærere i de nordiske lande at undervise eleverne i nabosprogene på en helt ny måde. Til hver film er der opgaver, som knytter sig til bestemte undervisningstemaer og henvender sig til forskellige klassetrin med både tekster, digte og musik. Filmpakken er dermed et nyt alternativ til undervisningen i nabosprog:

– Norden i Skolens filmtilbud giver lærerne en helt ny mulighed for at arbejde med de nordiske sprog på en ny og anderledes måde. Samtidig håber vi, at pakken er med til at vække elevernes interesse for nabolandenes sprog og kultur og får dem til at dykke ned i de mange muligheder og oplevelser, der følger med en større nabosprogsforståelse, forklarer Thomas Henriksen.

Filmtilbuddet på Norden i Skolen er gratis for alle lærere i nordiske lande. For at få adgang til film, opgaver mv. skal man oprette sig som bruger på www.nordeniskolen.org

Norden i Skolen har eksisteret siden 2012 og er en gratis læringsportal, der giver lærere og elever i alle nordiske lande helt nye muligheder for at arbejde med nordisk sprog og kultur, samt klima og natur. Norden i Skolen henvender sig både til undervisning på folkeskoleniveau og gymnasieniveau. Lige nu er over 4700 lærere registreret på portalen, som udvikles af Foreningerne Nordens Forbund. Det nye filmtilbud er støttet af Nordisk Ministerråd og Nordisk Sprogkoordination.