28-03-2017

TAK FOR KAMPEN OG TILLYKKE TIL VINDERNE AF ÅRETS KLIMADUEL PÅ NORDEN I SKOLEN - DET NORDISKE PLASTKAPLØB!

De seneste 5 måneder har engagerede nordiske skoleklasser været med i kampen for et plastfrit miljø. Elever og lærere fra hele Norden har taget udfordringen fra Norden i Skolen op og indsamlet plastikskrald på både strande, i skolegårde og langs vejkanter i byen.

TILLYKE TIL 7. KLASSE FRA BUGGELAND SKOLE!

Den heldige vinder af årets Klimaduel er 7. klasse fra Buggeland skole i Norge. De skriver følgende om sit bidrag; «Vi har plukket plastikk i skoleområdet. OK å kaste plast i natur? Vi mener NEI!» 7. klassen fra Buggeland skole er trukket ud blandt over 80 forskellige nordiske klasser, som har deltaget i konkurrencen om at vinde 5000 kroner til klassekassen. Vi har modtaget bidrag fra både Åland, Finland, Sverige, Færøerne, Norge, Danmark og Island – fantastisk!

KAMPEN MOD PLASTIK FORTSÆTTER

Konkurrencen ’Det nordiske Plastkapløb’ er slut for denne gang, men kampen mod plastikforurening i naturen fortsætter på Norden i Skolen. Årets Klimaduel har engageret mange af Norden i Skolens brugere, og derfor ønsker læringsportalen at lægge til rette for, at vi i fælleskab kan fortsætte med at sætte fokus på problemet med plastikforurening i undervisningen. Det vil derfor fortsat blive muligt at oploade billeder af klasser og den plastik, som de kan nå at samle ind på 15 minutter.

Alle billeder, som bliver lagt op på www.nordeniskolen.org er med i en årlig lodtrækning om at vinde et eksklusivt klassebesøg af en klimaekspert. Det vil være muligt at lægge flere billeder op, da mange af årets deltagere har ønsket å fortsætte kampen mod plastik i nærmiljøet. Ved at lægge flere billeder op øger man muligheden for at blive udtrukket som den klasse, der vinder et klassebesøg af en klimaekspert. Endvidere vil al undervisningsmateriale, som er udviklet i tilknytning til årets Klimaduel, fortsat være tilgængeligt på Norden i Skolen.

Endnu engang en stor tak til alle elever og lærere, som har gjort en strålende indsats i kampen mod plastik i naturen under Det nordiske Plastkapløb! I er med til at bevise, at vi i Norden kan klare endnu mere, når vi møder udfordringerne sammen.