03-11-2016

VÆR MED, NÅR NORDEN SÆTTER PLASTEN PÅ PLADS!

Deltag med din skoleklasse og sæt fokus på udfordringerne med plastik i naturen, når Nordens største undervisningsportal, Norden i Skolen, åbner op for Klimaduellen - Det nordiske Plastkapløb.

Klimaduellen er et gratis undervisningskoncept, som i år sætter fokus på problemerne med plastik i naturen. Plastkapløbet starter på Den nordiske Klimadag 11. november 2016, og I kan deltage helt frem til Nordens Dag 23. marts 2017. Klimaduellen findes på www.nordeniskolen.org, som er forvaltet af Foreningerne Nordens Forbund og er støttet af Nordisk Ministerråd.

Samtidigt med Klimaduellens start lancerer Norden i Skolen-portalen et helt nyt undervisningsmateriale om netop udfordringerne med plastik-materialet, mikroplast i havet og i vores maver. Materialet udvikles med fokus på de nordiske landes læreplaner og retter sig til målgruppen 12-14 år. Materialet er tilgængeligt på otte nordiske sprog, hvilket bl.a. åbner op for en unik dialog påtværs af de nordiske lande. Alle materialer er gratis. Brug kræver blot, at læreren opretter sig som bruger på portalen www.nordenskolen.org.

Det nordiske Plastkapløb er også helt gratis er deltage i. Tilmeld blot din klasse og dyst mod skoler fra hele Norden i kampen for miljøet - mod forurening af plastik og vind 5000 kr. til klassekassen. I løbet af perioden kan du og din klasse følge med i Klimaduellens udvikling og se og 'like' de mange billeder, der bliver lagt op på Norden i Skolen. Vinderen er den klasse, elev eller elevgruppe, hvis billede, der har fået flest stemmer ved Klimaduellens afslutning. Det nordiske Plastkapløb er åben for alle alderstrin i Nordens grundskoler.

KLIMADUELLEN - DET NORDISKE PLASTKAPLØB - Starter 11. november 2016
1. Opret dig som bruger og opret din klasse på nordeniskolen.org (dette kan du gøre allerede nu)
2. Gå ud i naturen og saml så meget plast og unedbrydeligt materiale som muligt på 15 min.
3. Tag skraldet med tilbage til skolen - tag et billede - log ind og upload det på nordeniskolen.org

Præmie: 5000 DKK til klassekassen

Det nordiske Plastkapløb er støttet af Nordisk Ministerråd, og deltagelse er gratis.