31-10-2017

Velkommen – Norden i Skolen er blevet optimeret

Undervisningsportalen Norden i Skolen bliver nu endnu nemmere og sjovere at bruge for lærere og elever i hele Norden:Portalen er blevet optimeret, så du som lærer hurtigere kan danne dig et overblik over de mange forskellige tekster, film, opgaver og aktiviteter, du gratis kan benytte, ligesom det nu er lettere at komme i kontakt med en venskabsklasse.

Få overblik med et enkelt klik

Portalen har nu fået en ny søgefunktion, så du som lærer med et enkelt klik kan få overblik over alle de undervisningstilbud, der kan bruges til din klasse. Blandt andet et stort udvalg af skræddersyede temapakker, tekster og film med spændende opgaver, hvor alt er tilrettelagt og klar til brug. F.eks. om nabosprog, samfundsforhold og kultur i Norden. Som noget helt nyt kan du også søge på specifikke læringsfokus, så du let kan koble materialet til læreplanen.

Nemt at lave projekter med venskabsklasser

At portalen er blevet mere overskuelig at bruge, betyder også, at man i hverdagen i klassen kun er få klik væk fra venskabsklasser, så samarbejde med elever andre steder i Norden let kan indgå i den almindelige undervisning: Nordeniskolen.org har nu fået et venskabsklasserum, hvor man – via opslagstavle og chatfunktionerne – kan komme i kontakt med eleverne i venskabsklassen.

Programchef Thomas Henriksen siger:
"Med portalen vil vi give lærere og elever i hele Norden mulighed for at arbejde med nabosprog på sjove og vedrørende måder – blandt andet ved at inddrage flere modaliteter med masser af videoer og aktiviteter, hvor man via chat/videochat kan arbejde sammen med venskabsklasser fra resten af Norden om forskellige temaer i f.eks. sprogfag, naturfag, historiefag og samfundsfag.”