Norden i Skolens filmtilbud

filmbillede.jpg

Norden i Skolens filmpakke består af en perlerække af over 40 udvalgte kort- og dokumentarfilm. Filmene foregår på sprog fra alle de nordiske lande, og man kan vælge undertekster på otte forskellige nordiske sprog; dansk, norsk bokmål, nynorsk, svensk, finsk, islandsk, færøsk og grønlandsk.

Alle film indgår i spændende undervisningstemaer, som er målrettet bestemte klassetrin. Et overblik over undervisningstemaer vises i nedenstående liste:

1.-3. klasse

4.-6. klasse

7.-10. Klasse

Gymnasiet

Til hver film er der opgaver, som knytter sig til bestemte undervisningstemaer og henvender sig til forskellige klassetrin med både tekster, digte og musik. Filmpakken er dermed et spændende alternativ til undervisningen i nabosprog:

Norden i Skolens filmtilbud giver lærerne mulighed for at arbejde med de nordiske sprog på en ny og anderledes måde. Filmpakken bidrager til at vække elevernes interesse for nabolandenes sprog og kultur – og får dem til at dykke ned i de mange muligheder og oplevelser, der følger med en større nabosprogsforståelse.

 For at få adgang til film, opgaver mv. skal man oprette sig som bruger på www.nordeniskolen.org