Venskabsklasser

venskabsklasser.jpg

Gennem Norden i Skolen har du mulighed for at få kontakt til en skoleklasse i et andet nordisk land. En venskabsklasserelation åbner op for en masse spændende muligheder – både fagligt, kulturelt og socialt. Eleverne kan få nye venner og have det sjovt samtidig med, at de lærer på en måde, som er anderledes end den traditionelle klasserumsundervisning. Faktisk vil mange elever først opdage værdien af det nordiske sprog- og kulturfællesskab den dag, hvor de selv har haft mulighed for at erfare det.

Find din venskabsklasse her.

Autentisk kommunikation styrker sprogforståelsen

For at lære og forstå et sprog, så skal man have mulighed for at bruge det. I det virtuelle klasserum har eleverne mulighed for at mødes, skrive og videochatte med hinanden eller benytte sig af den fælles væg. Gennem autentisk kommunikation får eleverne sproglige erfaringer, der bl.a. kan styrke udviklingen af hensigtsmæssige kommunikationsstrategier. Og det bedste er, at det både er lærerigt og motiverende at møde jævnaldrende fra hele Norden.

Søg penge for at udvide samarbejdet

Er man interesseret i at udvide venskabssamarbejdet, har man gode muligheder for at søge økonomisk støtte fra en af de nordiske fonde. På Norden i Skolen kan man få en oversigt over nogle af de fonde, der er relevante i den sammenhæng og få et indblik i, hvad de normalt giver støtte til. Se fondene her.

Billeder

angelina_petrovic.jpeg