Om Klima & Natur

Det faglige indhold på Norden i Skolens temasider om Klima & Natur omfatter ca. 80 emneområder indenfor 4 hovedkategorier; bæredygtighed, energikilder, energiforbrug samt ressourcer og råvarer, hvor man også finder materiale om madspild.

Gennem arbejdet med materialerne opnår eleverne redskaber til at forstå og forholde sig til globale klimaudfordringer og selv håndtere de mere lokale. For eksempel får eleverne opgaver, der handler om at spare på energien på skolen og om at finde miljøvenlige løsninger i skolen, hjemmet og lokalmiljøet, men har også samtidig mulighed for at undersøge, hvor energien skal komme fra i fremtiden og udforske dilemmaer mellem moderne livsstil og ressourceforbrug.

Teksterne er rettet mod folkeskolens ældre elever fra ca. 12-14 år og velegnet til både tematisk og struktureret tilgang til emneområder i naturfagene, samfundsfag og historie.

Tekster og spørgsmål er tilknyttet læreplanerne i de enkelte fag. På siden Undervisningsmaterialer kan der fremsøges undervisningsmaterialer enten med udgangspunkt i konkrete læringsmål eller med udgangspunkt i selve emnerne.