Tekst
Video
Spil og leg
Konkurrence
Lydindspilning
Opgave
Faglitteratur
Lærervejledning

Glemt password?

 

23-03-2018

Gledelig Nordens Dag!

Gledelig Nordens Dag!

I dag, 23. mars, feirer vi Nordens Dag og markerer dagen da Helsingforsavtalen ble inngått. Helsingforsavtalen ble underskrevet av Sverige, Danmark, Finland, Norge og Island i 1962 og blir kalt 'Nordens Grunnlov'. Den har til formål å regulere det nordiske samarbeidet. 

I anledning Nordens Dag har vi på Norden i Skolens Facebook-side denne uken anbefalt en rekke undervisningsmateriale som setter særlig fokus på nordisk identitet. Hva vil det egentlig si å være nordisk? Og hva definerer Norden som region? Dette er noen av arbeidsspørsmålene som behandles i temaet Nordisk ID. Temaet er tilegnet utskolingstrinnene.

Videre kan vi anbefale temaet Norden synger  for de yngste. Her vil elevene få øvet velkjente sanger som 'Lille Petter Edderkopp' og 'Bro Bro Brille' på nabospråkene svensk, dansk og norsk. 

Klasser på mellomtrinnet kan arbeide med temaet Nordiske fortellinger  som blant annet inneholder de kjente og kjære eventyrene 'Den syvende far i huset' og 'Padden'. 

Til videregående anbefaler vi temaet Nyere nordisk realisme hvor elevene får dykke ned i prisvinnende samtidslitteratur av forfattere som Sofi Oksanen, Kim Leine og Auður Jónsdóttir. 

 

Gledelig Nordens Dag! 

 

Foto: Norden.org