Tekst
Video
Spil og leg
Konkurrence
Lydindspilning
Opgave
Faglitteratur
Lærervejledning

Glemt password?

 

06-12-2018

God jul och goda nyheter!

God jul och goda nyheter!

Norden i Skolan + Nordiska språkpiloter = Nya aktivitetsförslag till ditt klassrum!

Under hösten 2018 samlades Norden i Skolan tillsammans med en fantastisk grupp Nordiska Språkpiloter i Lysebu, med stöd från Nordplus, för att arbeta fram material som bidrar till en kreativ, lekfullt fokuserad språkundervisning i danska, norska och svenska. Resultatet kallar vi för aktivitetsförslag! Se ett videoklipp om aktivitetsförslagen här.

Aktivitetsförslagen är till för att du som lärare ska kunna arbeta konkret med dansk-, norsk- och svenskundervisning – på ett lekfullt sätt. Genom kreativ undervisning kan eleverna öka ordförståelse och ordförråd, förståelse om nordisk samhörighet och få bredare kunskap om språk. Varje aktivitetsförslag innehåller en introduktion till aktiviteten samt en förklaring hur uppgiften ska utföras. Ljudordboken komplementerar dessutom aktiviteterna med användbara ord och uttryck som ljudinspelningar.

 

De nya aktivitetsförslagen hittas på hemsidan på sju språk fr.o.m januari 2019!

För att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge... 

 

Tack till

Aktivitetsförslagen är utvecklade tillsammans med Nordiska Språkpiloter. Tack till Lis Madsen, projektledare för Nordiska Språkpiloter och de fantastiska lärarna:

Andrea Inkinen
Anna Olsson
Hege Forsbak Håskjold
Helle Trier
Kasper Rothaus
Marianne Schöttel
Mette Hjortebjerg Madsen
Nina Rasmussen Bjelland
Nikolina Olsen
Torill Stiansen