Spil og leg
Opgave
Lærervejledning

15-06-2018

Skrivekonkurranse om hav og miljø for ungdomsskoleelever

Foreningen Norden og Stortingets delegasjon til Nordisk råd inviterer ungdomsskoleelever i hele Norden til skrivekonkurranse med fokus på miljø, bærekraftig forvaltning av havet og nordisk samarbeid.

Havet er en livsviktig ressurs for hele Norden. I fremtiden vil vi trenge enda mer mat og energi fra havet. Samtidig er havet truet av miljøproblemer som forurensing og store mengder plast, mikroplast og søppel. Konsekvensene av klimaendringer og overfiske skaper problemer, bekymring og behov for nye løsninger.

Hvordan kan vi i Norden sikre en trygg og god fremtid for havet, miljøet og fremtidens generasjoner? ‍Dette er din sjanse til å fortelle Nordens politikere hva de må gjøre!

PREMIE: 3 vinnere inviteres til en spennende dag på Nordisk råds sesjon i Oslo i oktober 2018

FRIST: 1. oktober

Les mer om skrivekonkurransen på Foreningen Norden Norges hjemmeside:
www.norden.no/aktiviteter/skrivekonkurranse2018

Hent inspirasjon til skrivekonkurransen fra emnet Havet på Norden i Skolen.

Illustrasjon: ”Tjeld” er laget av 6. trinn ved Andebu Skole, Sandefjord i samarbeid med kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen under DKS-turnéen ”Verken Fugl eller Fisk – i et hav av plast” 2017. Kunstnergruppen Prestgaard/Andersen har siden 2010 arbeidet med å skape bevissthet om plastforsøpling til barn og unge gjennom workshops og turnéer, blant annet gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Deres metode er å skape bevissthet ved å lage noe vakkert og verdifullt av plastsøppel fra havet, og slik vise barna at det nytter å gjøre noe.