Spil og leg

Glemt password?

18-02-2016

Søholmskolen blev Kampen mod Madspilds første danske pilotskole

Søholmskolens elever og lærere smager på brød bagt af gamle nordiske kornsorter, som del af Norden i Skolens præsentation om madspild og nordens råvarer

Norden i Skolen har besøgt Søholmskolen i Jystrup, hvor Kampen mod Madspild blev skudt i gang, med engagerede elever fra 3.B. Skolen giver, som den første pilotskole i Danmark, sit bidrag til at mindske madspild, i en dyst for miljøet -imod madspild.

Madspild står efterhånden højt på dagsordenen i hele verden. Imens 1 milliard mennesker på verdensplan stadig er underernærede, går 1,3 milliarder ton mad samtidigt til spilde. Nu har Nordens kommende generation mulighed for at gøre en forskel. Siden den nordiske Klimadag d. 11.11.2015 har hundredevis af klasser i hele Norden dystet for en bedre fremtid i Kampen mod Madspild. I denne måned blev det Søholmskolens tur til at deltage, som projektets første danske pilotskole.

Fremtidens forbrugere kan gøre en forskel

Ifølge projektets udviklingschef, Thomas Mikkelsen, er det vigtigt at gøre eleverne opmærksomme på madspildsproblemet og vise, at vi alle har et ansvar for at gøre noget ved det. Derfor får de skoler, der tilmelder sig Kampen mod Madspild tilsendt et gratis madspildskit, som kan bruges til at følge med i og reducere madspild. ”Eleverne på vores skoler er fremtidens forbrugere, og de har brug for at kunne leve i bedre harmoni med planetens begrænsede ressourcer. Ved at veje klassens madspild bliver emnet pludselig meget virkelighedsnært og giver eleverne en oplevelse af, at vores egne handlinger gør en forskel”, siger han.

Handling i øjenhøjde

Søholmskolens 3.B. er skolens frontløbere, og har allerede fuldført en uges registrering af, hvor meget klassen egentlig smider ud af spiselig mad. Deres deltagelse har vagt både forundring og nye samtaleemner i klassen. ”Det har været en lærerig uge, hvor børnene pludselig forholdt sig meget konkret til, hvor maden egentlig kommer fra, og hvad de selv smider ud af spiselig mad. På den måde er problematikken om madspild blevet håndgribelig og håndteret i øjenhøjde”, siger Jakob Pedersen, klasselærer til 3.B.

Kampen mod Madspild er tilgængelig for skoler i hele Norden frem til d. 23. marts 2016, hvor der vil blive trukket en vinderklasse i hvert land. Disse klasser modtager 5000 DKK til klassekassen.

Tilmeld din klasse gratis her

Støttet af Nordisk Ministerråd