Spil og leg
Lærervejledning

Glemt password?

08-01-2019

Velkommen til et nyt og spændende skoleår på hele Nordens undervisningsplatform!

Det nye skoleåret er nu i gang, og på undervisningsplatformen, nordeniskolen.org tilbyder vi en række undervisningsmaterialer, som du og dine klasser kan bruge i nabosprogs- undervisningen og i forskellige undervisningsforløb udvidet med en nordisk vinkel.

På platformen finder du nordiske film og litteratur, sange, spil og aktiviteter. Lærervejledninger hjælper dig med at planlægge din undervisning med nordiske temaer, ligesom nye kortfattede aktivitetsforslag gør det lettere end nogensinde at aktivere eleverne i undervisningen.

Hvad sker der i foråret?

Endnu flere aktivitetsforslag!

Aktivitetsforslagene gør dansk-, norsk- og svenskundervisning konkret og elevengagerende. Hvert aktivitetsforslag indeholder en introduktion til aktiviteten, samt en forklaring på, hvordan den skal udføres. De fleste aktiviter kræver minimal forberedelse og styrker elevernes ordforståelse og mundtlige kommunikation, samtidig som elevernes forståelse af nordisk samhørighed styrkes.

Nordisk Skolechat!

Vi har bikset og bakset og finpudset Nordisk Skolechat, og gør os klar til den medrivende oplevelse med Nordisk Skolechat i 2019. Skolechatten arrangeres på bestemte datoer - så hold øje på hjemmesiden og Facebook med næste chatrunde! Det er gratis at deltage. Det eneste det kræver er, at man vover at prøve sig frem på dansk, norsk eller svensk – uanset hvor i Norden, man befinder sig.

Nordiske venskabsklasser!

Venskabsklassedatabasen på Norden i Skolen vokser - og med god grund! Samarbejde med en venskabsklasse i et andet nordisk land åbner op for en masse spændende muligheder - både fagligt, kulturelt og socialt. Eleverne kan få nye venner og have det sjovt, samtidig som man lærer på en måde, som er anderledes end den traditionelle klasseundervisning. Mange elever forstår pludseligt værdien af de fælles nordiske sprog og kulturer, når de selv får mulighed for at opleve det.

Det er gratis at bruge alle Norden i Skolens undervisningsmaterialer og aktiviteter. Norden i Skolen udvikles af Foreningene Norden.