Spil og leg
Opgave
Lærervejledning

Deltag i Nordisk Skolechat

Nordisk Skolechat er en rotationschat og en spændende måde at møde andre nordiske skolelever på, mens man øver sine kundskaber i dansk, norsk og svensk. Skolechatten afholdes på udvalgte datoer og har flere tusinde deltagere, så hold øje på hjemmesiden og Facebook efter næste chatrunde!

Rotationschatten giver elever mulighed for at snakke sammen med andre elever i Norden på en uformel måde. På skærmen vil der være to chatvinduer – man ser sig selv i det ene og en tilfældig nordisk elev i det andet. Knappen «Næste» kan bruges når som helst til at hoppe fra det ene spontane mødet til det andet. Alle skoleelever i Norden kan være med, men det kræver at man prøver at snakke dansk, norsk eller svensk. Det er gratis at deltage!

TEKNISKE  KRAV

At deltage i chatten kræver følgende:

• Firefox eller Google Chrome skal bruges som browser.
  • Computer med webkamera og mikrofon.
  • At man er registreret som bruger (en lærer registrerer en klasse og giver sine elever brugernavn og password)
  • Vi anbefaler, at elever bruger hovedtelefoner.
  • Test om alt fungerer i god tid. Tjek dette øverst til højre på denne side (lokale firewalls mm. kan skabe tekniske udfordringer)
  • Tablets og smartphones kan desværre ikke bruges.

GOD OPFØRSEL, GODE OPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og relationer - ikke det modsatte. Norden i Skolen stiller derfor krav om, at alle behandler hinanden med respekt og taler pænt til hinanden. Vi anbefaler, at man i klassen har en grundig snak om god opførsel på nettet (webetik), inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak fx med hinanden om, at man ikke blot repræsenterer sig selv, når man snakker med elever fra de andre nordiske lande, men at man er ambassadører for hele skolen, byen og landet.

Nordisk Skolechat er ikke åben hele døgnet, men kun i et bestemt tidsrum, hvor trafikken bliver overvåget. Der er som udgangspunkt ingen censur, men hvis der registreres upassende opførsel, kan Norden i Skolen hurtigt blokere den enkelte. Der findes også en ”Anmeld”-knap, som man som elev kan anvende i særlige situationer, hvis man oplever grovere upassende opførsel.

NORDISK SKOLECHAT 20. SEPTEMBER 2017

Billeder