Spil og leg

Glemt password?

Næste skolechat

09. december 2020

Hvad er Nordisk skolechat?

Nordisk skolechat er en banebrydende og sjov måde for nordiske skoleelever at møde hinanden på. Chatbegivenheden giver eleverne en unik mulighed for at øve sig i at forstå ligheder og forskelle mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk.

Den nordiske kontekst tilbyder undervisningen en international dimension og gør, at eleverne i mødet med andre jævnaldrende i Norden får mulighed for at forholde sig til sig selv, sit eget sprog, sine egne værdier etc. på en ny måde.

SÅDAN FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotationschat, som giver elever mulighed for at snakke med andre elever i Norden i en tilfældig orden. På skærmen vil der være to chatvinduer – man ser sig selv i det ene og en tilfældig udvalgt nordisk elev i det andet. Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste det kræver er, at man tør prøve sig frem med kommunikation på dansk, norsk og svensk.

Vores koncepter gør læringen til en leg!

Vi har udviklet tre forskellige koncepter til Nordisk skolechat for at optimere legen uden at spare på læringen. Klik på konceptet for at læse mere:

1) GEO-JAGTEN – Udfordrer elevernes skandinaviske og geografiske kundskaber. Legen er på tid, så det gælder om at være hurtig!
2) KENDISLEGEN – Taget fra det populære selskabsspil, hvor man har en papirslap i panden og skal gætte, hvem man selv er. Legen er på tid, så det gælder om at være hurtig!
3) SPØRGETIMEN – Lad eleverne styre samtaleemnet! Spørgetimen giver chancen for at snakke om hvad som helst med elever i andre nordiske lande.

Tekniske krav:

• Brug Firefox eller Google Chrome som browser (Safari på Ipads)
  • Computer og tablets (iOS 11 eller nyere opdatering) med kamera/webcam og mikrofon.
  • Opret en lærer-profil på Norden i Skolen.
  • Vi anbefaler, at eleverne bruger høretelefoner.
  • Test om I har hul igennem til skolechatten i god tid øverst til højre på denne side (firewalls m.m. kan skabe tekniske udfordringer).
  • Mobiltelefoner kan desværre ikke benyttes.

Skolechatten afholdes på udvalgte datoer så hold øje på tilmeldingsiden og FACEBOOK efter næste chatrunde!

Start Nordisk Skolechat her