Spil og leg
Lærervejledning

Glemt password?

Næste skolechat

Hvad er Nordisk Skolechat?

- for grundskolen og gymnasiale uddannelser!

Nordisk Skolechat er en banebrydende og sjov måde for nordiske skoleelever at møde hinanden på. Chatbegivenheden giver eleverne en unik mulighed for at øve sig i at forstå ligheder og forskelle mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk.

SÅDAN FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotationschat, som giver elever mulighed for at snakke med andre elever i Norden i en tilfældig orden. På skærmen vil der være to chatvinduer – man ser sig selv i det ene og en tilfældig udvalgt nordisk elev i det andet. Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste det kræver er, at man tør prøve sig frem med kommunikation på dansk, norsk og svensk.

Tekniske krav:

• Brug Firefox eller Google Chrome som browser (Safari på Ipads)
  • Computer og tablets (iOS 11 eller nyere opdatering) med kamera/webcam og mikrofon.
  • Opret en lærer-profil på Norden i Skolen.
  • Vi anbefaler, at eleverne bruger høretelefoner.
  • Test om I har hul igennem til skolechatten i god tid øverst til højre på denne side (firewalls m.m. kan skabe tekniske udfordringer).
  • Mobiltelefoner kan desværre ikke benyttes.

GOD OPFØRSEL - GODE OPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og nye venner – ikke det modsatte. Norden i Skolen kræver derfor, at alle elever behandler hinanden ordentligt og taler respektfuldt til hinanden. Vi anbefaler, at man har en grundig diskussion om god opførsel på nettet (netetik) i klassen, inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak for eksempel med dine elever om, at de ikke bare repræsenterer sig selv, når de snakker med elever fra andre nordiske lande, men at de også er ambassadører for hele deres skole, by og land.

Anmeld upassende opførsel

Hvis en elev opfører sig upassende under chatten, kan man anmelde dette ved at klikke på knappen ’Anmeld’, hvorefter man kan angive årsagen til anmeldelsen. Herefter blokkeres den anmeldte elev, samtidigt som en mail sendes til den pågældende elevs lærer med oplysninger om anmeldelsen. I anmeldelsen vedhæftes også fem billeder fra chatseancen, der automatisk tages imens anmeldelsen bliver gjort. Vær opmærksom på, at beskeden sendes til den e-postadresse, som læreren har angivet på Norden i Skolen.

Hvis læreren bedømmer, at eleven kan vende tilbage til chatten, klikker hun eller han på ’Unblock user’, hvorefter eleven kan logge ind på chatten igen. OBS! Det kan være nødvendigt at opdatere hjemmesiden for at indlogningen fungerer.

Skolechatten afholdes på udvalgte datoer så hold øje på tilmeldingsiden og FACEBOOK efter næste chatrunde!

Start Nordisk Chat