Spil og leg

Næste skolechat

09. december 2020

God opførsel - gode oplevelser

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og nye venner – ikke det modsatte. Norden i Skolen kræver derfor, at alle elever behandler hinanden ordentligt og taler respektfuldt til hinanden. Vi anbefaler, at man har en grundig diskussion om god opførsel på nettet (netetik) i klassen, inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak for eksempel med dine elever om, at de ikke bare repræsenterer sig selv, når de snakker med elever fra andre nordiske lande, men at de også er ambassadører for hele deres skole, by og land.

Anmeld upassende opførsel

Hvis en elev opfører sig upassende under chatten, kan man anmelde dette ved at klikke på knappen ’Anmeld’, hvorefter man kan angive årsagen til anmeldelsen. Herefter blokkeres den anmeldte elev, samtidigt som en mail sendes til den pågældende elevs lærer med oplysninger om anmeldelsen. I anmeldelsen vedhæftes også fem billeder fra chatseancen, der automatisk tages imens anmeldelsen bliver gjort. Vær opmærksom på, at beskeden sendes til den e-postadresse, som læreren har angivet på Norden i Skolen.

Hvis læreren bedømmer, at eleven kan vende tilbage til chatten, klikker hun eller han på ’Unblock user’, hvorefter eleven kan logge ind på chatten igen. OBS! Det kan være nødvendigt at opdatere hjemmesiden for at indlogningen fungerer.