Spil og leg

Glemt password?

Koncept: Bingo

BINGO SKOLCHATT.png

Klar med bingoplade og markør? Det er tid til bingo i Nordisk skolechat! I dette koncept er det eleverne, der skal komme med spørgsmålene i jagten på gevinsten - at få bingo! De vil blive bekendte med de skandinaviske sprogs spørgeord og øve sig på at stille spørgsmål selv, alt sammen som en del af en sjov leg!

Sådan går det til:

• Målet er at få bingo. Det får man, hvis man kan krydse af i fire på rad (lodret, vandret eller diagonalt). Vil man gøre det sværere, kan man have som ambition at udfylde hele pladen.
  • Eleverne får en bingoplade hver. I ruderne på pladen findes forskellige udsagn, og det gælder for eleverne om at finde andre elever i chatten, som passer med udsagnene - ved at spørge! Finder de nogen, der stemmer med noget af det, der står i ruderne, så skriver de elevens navn i ruden med det overensstemmende udsagn og krydser ruden af.
  • Hvis der for eksempel står "har en hund" i ruden, kan ruden krydses af, når eleven har snakket med en elev, som har en hund. Så kan eleven notere den anden elevs navn i ruden og krydse den af. Det gælder for eleverne om selv at komme på spørgsmål for at finde ud af, om noget af det, der står i ruderne passer med deres chatpartner.

Forbered jer sådan:

• Print bingopladerne og del en ud til hver elev. Det kan være smart at printe nogle ekstra i tilfælde af, at nogen når at udfylde hele bingopladen, inden chatten er slut.
  • Gennemgå bingopladen og reglerne sammen. Diskutér, hvordan man kan finde ud af, om personen man chatter med passer på det, der står på pladen. Diskutér også gerne imødekommenhed i chatten - at man møder hinanden med respekt og skiftes med sin chatpartner om at stille spørgsmål.
  • Det kan være smart at gennemgå spørgeord på de skandinaviske sprog. Det kan I finde hjælp til her.
  • Mere om hvordan en skolechat foregår, kan I læse her.

Dette skal eleverne bruge:

• Udskrevet bingoplade

• Bingo-konceptet er udviklet til nabosprogstræning på svensk, dansk og norsk. Derfor er bingopladerne tilgængelige på svensk, dansk, bokmål og nynorsk

• Markør/pen