Spil og leg

Næste skolechat

23. marts 2021

Koncept: Temachatten

I konceptet Temachatten har eleverne mulighed for at tale om et forudbestemt og aktuelt tema sammen med andre nordboere. Under chatten vil tilfældige spørgsmål eller diskussionsemner dukke op, så alle deltagere ser dem. Spørgsmålene kan for eksempel være "hvor bor julemanden?" (Temachatten Julehygge) eller "hvad synes du om bevægelsen Skolestrejke for klimaet initieret af Greta Thunberg?" (Temachatten Klima).

I visse temachats sætter spørgsmålene faglige diskussioner i centrum, mens de i andre tilfælde fungerer som igangsættende spørgsmål til et lærerigt sprogmøde mellem dansk, norsk og svensk i en nordisk kulturel kontekst.

Aktuelle temaer ses på tilmeldingssiden og i højre spalte under Relateret.

Sådan går det til:

• I temachatten kan eleverne deltage hver for sig eller i grupper på 2-3 personer.
  • Til en del af chattene findes der valgfri forberedende aktiviteter, som kan udføres forinden.
  • Chatten starter, når det første spørgsmål dukker op på skærmen. Fra det tidspunkt har man fem minutter til at snakke med hinanden, før turen går videre til et møde med en ny person.
  • Når man er klar med et spørgsmål og vil gå videre, så klikker man ganske enkelt videre til næste spørgsmål.
  • Kommunikation online kan være udfordrende, fordi man ikke sidder sammen fysisk - og fordi det jo foregår på dansk, norsk og svensk. Vær derfor ekstra opmærksom på at være venlig, åben og imødekommende, så alle får en god oplevelse.

Billeder

ipad skolechat.jpg