Spil og leg

Næste skolechat

09. december 2020

Koncept: Temachatten

I konceptet 'Temachatten' har eleverna möjlighet att prata om ett förutbestämt och aktuellt tema tillsammans med andra nordbor. Under chatten kommer slumpmässiga frågor eller diskussionsämnen att dyka upp så att alla deltagare ser dem. Frågan kan t.ex. vara ”Var bor jultomten?” (Temachatten 'Jul') eller "Hvad synes du om bevægelsen 'Skolestrejke for klimaet' initieret af Greta Thunberg" (Temachatten 'Klima').

Spørgsmålene varierer alt efter tema og målsætning. I visse temachats sætter spørgsmålene faglige diskussioner i centrum, mens de i andre tilfælde fungerer som igangsættende spørgsmål til et lærerigt sprogmøde mellem dansk, norsk og svensk i en nordisk kulturel kontekst.

Aktuelle temaer ses på tilmeldingssiden og i højre spalte under 'Relateret'.

Så här går det till:

• I Temachatten kan eleverna delta enskilt eller i grupper på 2-3 personer.
  • Till en del av chattarna finns valbara förberedande aktiviteter som kan göras innan.
  • Chatten startar när den första frågan dyker upp på skärmen. Fra det tidspunkt har man fem minutter til at snakke med hinanden, før turen går videre til et møde med en ny person.
  • När man är klar med en fråga och vill gå vidare, så klickar man helt enkelt vidare till nästa fråga.
  • Kommunikation online kan være udfordrende, fordi man ikke sidder sammen fysisk - og fordi det jo foregår på dansk, norsk og svensk. Vær derfor ekstra opmærksom på at være venlig, åben og imødekommende, så at alle får en god oplevelse.

Billeder

ipad skolechat.jpg