Spil og leg

04. september 2019

Om GEO-jagten

geojagten.jpg

GEO-JAGTEN 3.-6. KLASSE (4.-7. KLASSE I NO, IS)

GEO-jagten sender dig ud på en spændende og svær jagt i de andre nordiske lande. Ved at svare på JA-/NEJ-spørgsmål i højst fem minutter, skal du forsøge at gætte dig frem til, hvor i Norden de andre elever, som deltager i chatten, befinder sig! Udfordringen giver dig mulighed for at teste dine kundskaber i nordisk geografi og nabosprogene dansk, norsk og svensk. Det gælder om at være hurtig, for efter fem minutter udskiftes ens chatmakker automatisk med en ny! Sådan fungerer det:

Før GEO-jagten begynder:

• Klassen deles ind i grupper på 2-3 elever.
  • Eleverne arbejder med Google Maps, samt spørgeord på nabosprogene dansk, norsk og svensk.
  • Hver gruppe skal have en computer, som de skal bruge til at logge ind på Nordisk Skolechat med.
  • Hver gruppe skal desuden have en ekstra computer/tablet/smarttelefon, som de skal bruge til at kunne surfe rundt på Google Maps.

I løbet af GEO-jagten:

• Nedtællingsuret på fem minutter starter, når gruppen har fået kontakt med en anden nordisk gruppe.
  •  Eleverne begynder med at hilse på den anden gruppe.
  • Den ene gruppe begynder med at stille et spørgsmål. Ved kun at stille JA-/NEJ-spørgsmål skal I prøve at samle nok information til at kunne gætte, hvor i Norden de andre elever befinder sig.
  • Grupperne skiftes til at stille hinanden spørgsmål. Husk, at man kun må svare JA eller NEJ
  • Når der er 30 sekunder tilbage af chattiden, afslører Nordisk Skolechat, hvor eleverne befinder sig henne. Jagten indstilles, og det er tid til at afrunde.
  • Husk at få sagt tak for legen og pænt farvel – det er vigtigt, og det er god stil.
  • Efter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk eleverne videre til et nyt møde et eller andet tilfældigt sted i Norden – Geo-jagten er i gang igen!

Skolechat