Spil og leg
Lærervejledning

Glemt password?

Om Nordisk skolechat: klima

Uddannelse er grundlæggende for at opnå en bæredygtig udvikling. Det kan læses under delmål 4.7 i FN's verdensmål for 2030. For at bidrage til dette planlægger Norden i skolen sammen med Friluftsrådet at afholde Nordisk skolechat om klima. Temaet og chatten tager udgangspunkt i FN's globale mål for bæredygtig udvikling.

Hvorfor Nordisk skolechat om klima?

Klima- og miljøspørgsmål krydser helt naturligt grænserne og kræver samarbejde og kommunikation mellem lande. I det nordiske samarbejde er det et prioriteret område. Samarbejdet er blandt andet vigtigt, da det øger muligheden for at påvirke på globalt niveau, samtidig med at vi kan lære af hinanden.

En nordisk dimension i klima- og miljøundervisningen med fokus på samarbejde, fælles udfordringer og løsninger, skaber merværdi. Det giver også de unge værktøjer til og en stemme i nutidens og fremtidens klimadebatter. De unge er vigtige aktører for forandring.

Målgruppe og materiale

7.-10. klasse i Sverige, Danmark, Færøerne, Grønland, Finland og Åland hvilket svarer til 8.-10. klasse i Norge og Island. Alle elever i Norden er velkomne til at deltage, men kommunikationen kommer primært til at være på dansk, norsk og svensk.

Nordisk skolechat om klima fokuserer både på skandinavisk nabosprogforståelse og på bæredygtig udvikling. Konceptet er oplagt til et tværfagligt samarbejde mellem naturvidenskab, samfundsfag og dansk (modersmålsundervisning).

En lærervejledning vil være tilgængelig på www.nordeniskolen.org. Her indgår instruktioner og forberedende materiale, som eleverne skal behandle før chatten. De forberedende spørgsmål i materialet vil eleverne diskutere med elever fra nabolande under Nordisk klimachat. Al materiale vil være tilgængelig på svensk, bokmål, nynorsk, dansk, finsk, islandsk, færøsk og grønlandsk.

Nordisk klimadag 11. november – mål 7, 12 og 13 i fokus

11.11.2020 Nordisk skolechat: klima kl. 10-11 (CET)