Spil og leg

04. september 2019

Om Spørgetimen

SPØRGETIMEN

I 'Spørgetimen' har du mulighed for at snakke med og stille spørgsmål til nordiske jævnaldrende om lige præcis det, der interesserer dig. Hvad ved du f.eks. om de nordiske lande, og hvordan det er at være ung andre steder end der, hvor du selv er vokset op? Har alle i Norden mon dansk, norsk og svensk i skolen?

Før Spørgetimen skal I i grupper på 2-3 elever forberede en række spørgsmål til hvert land, som I er nysgerrige efter at vide mere om. Det kan handle om hvad som helst, men tænk over hvad der kunne være interessant at snakke med jævnaldrende fra et andet nordisk land om, nu hvor I har chancen.

Sådan fungerer det:

• Forbered i grupper på 2-3 elever en række spørgsmål til jævnaldrende fra hvert af de nordiske lande (OBS: forberedes inden Nordisk Skolechat)
  • Alle grupper har brug for en computer til at være logget på Nordisk Skolechat med. Det er nok, at én i gruppen logger på.
  • Når I får kontakt med andre nordiske elever i Nordisk Skolechat, så start med at hilse på hinanden med navn. Kommunikation online kan være udfordrende, fordi man ikke sidder sammen fysisk - og fordi det jo foregår på dansk, norsk og svensk. Vær derfor ekstra opmærksom på at være venlig, åben og imødekommende, så at alle får en god oplevelse.
  • Spørgetimen starter, når det første spørgsmål er stillet.
  • Når I ikke har mere, I vil spørge hinanden om, så sørg for at få takket ordentligt af og og klik på <Næste> i chatten. Nye elever venter på jer :-)