Spil og leg

Glemt password?

Temachatten Nordisk litteraturuge

Hvad?  Nordisk skolechat - temachatten Nordisk litteraturuge

Hvem?  Hele Norden. 4.-6. klasse (5.–7. i Norge og Island)

Hvornår?  15. november kl. 13.00-14.00 (CET)

Om Nordisk litteraturuge

En gang om året arrangeres Nordisk litteraturuge, et projekt hvor grundidéen er at tænde et lys og læse højt fra samme bog i hele Norden. I år ligger litteraturugen i uge 46 med start 15. november, og temaet er Drømme og længsel i Norden.

Mere information om projektet findes på nordisklitteratur.org.
Her kan du læse mere om, hvordan man deltager.

Årets højtlæsningsbog for børn er Pärlfiskaren af Karin Erlandsson, en eventyrsfortælling om perlefiskeren Miranda, som har indstillet sigtet efter den sagnomspundne øjesten. Ifølge legenden vil den, som finder denne perle, aldrig mere længes efter noget.

Nordisk skolechat under litteraturugen

I fællesskab med litteraturugen arrangerer vi Nordisk skolechat med litteraturtema!
Temachatten går ud fra årets tema og giver eleverne mulighed for at tale med elever i hele Norden om både drømme og bøger. For de der deltager i højtlæsningen under litteraturugen bidrager Nordisk skolechat med et sprogmøde, som giver yderligere en nordisk dimension. Hvad med at starte med at tænde et lys og læse højt fra Pärlfiskaren for siden at lade eleverne fortsætte ind i skolechatten?

Mere om konceptet temachatten kan I læse her. Tilmeld klassen til chatten her. Husk at diskutere opførsel på nettet med eleverne inden de deltager i skolechatten.