Spil og leg

Opgaver

• 1Mål

I kan lære at

• læse og oversætte norsk dialog fra Skam
    • undersøge mere om begivenheden Gay Pride
    • forstå Isaks udvikling
    • diskutere holdninger til homoseksuelle
  • 2Før

Isak og Even taler i et klip om Gay Pride, som er en begivenhed, der finder sted hvert år i Norge og i flere andre nordiske lande.

• Find ud af mere på nettet om Gay Pride i jeres land. Hvor og hvornår afholdes det? Hvad fejres til Priden? Hvorfor afholdes det? Hvornår blev den første Pride afholdt i jeres land?
  • 3Under

Opgaver til 1. klip

• Se klippet et par gange.
    • Oversæt dialogen til jeres sprog.
    • Lav en glosse-liste over de norske ord, som er nødvendige for at forstå teksten. Brug evt. Google Oversæt.
    • Hvad er det for en “homo-pakka”, Isak ikke vil associeres med?
    • Hvorfor mener Eskild ikke, at Isak kan tillade sig at hæve sig op over en bestemt type homoseksuel?
    • Hvad mener Eskild med, at det kræver en særlig slags mod at være homoseksuel på den måde?
    • Hvorfor har Eskild ikke lyst til at tale mere med Isak til sidst?
    • Er I før stødt på Isaks og Evens forskellige opfattelser af homoseksuelle?
    • Hvad er jeres egen holdning?

Opgaver til 2. klip

• Se klippet et par gange.
    • Hvorfor, tror I, at Isak har svært ved at sove?
    • Hvorfor vil skolelægen ikke give Isak sovepiller?
    • Oversæt tekst-dialogen til jeres sprog.
    • Hvad mon skolelægen mener med, at “kvart et menneske er en øy”? I kan evt. finde ud af mere om betydning og referencerne til citatet på nettet.
    • Hvorfor vælger Isak at tale med Jonas?
    • Hvordan reagerer Jonas, da Isak fortæller ham, at han kan lide en fyr?
    • Hvordan, tror I, Isak har det med Jonas´ reaktion?
    • Er Jonas´ reaktion realistisk?
    • Hvordan ville I reagere, hvis en ven fortalte, at han var homoseksuel?

Opgaver til tekst-dialog

• Læs og oversæt dialogen til jeres sprog.
    • Fremfør dialogen som læseteater med en makker. I kan vælge at gøre det på norsk eller jeres eget sprog.
    • Hvordan vil Isak leve sit liv nu?
    • Hvordan levede han sit liv før?
  • 4Efter
    • Kender I andre film eller bøger, hvor hovedpersonen kæmper med at erkende sin seksualitet? Hvordan håndterer personerne deres homoseksualitet i forhold til Isak?
    • Er Isaks indre kamp for at erkende sin homoseksualitet en relevant problemstilling for de unge i jeres land? Hvilke holdninger kender I til homoseksuelle? Hvad ved I om homoseksuelles situation i andre dele af verden? Er Isaks indre kamp mon lige så relevant for mennesker i alle lande?

I klippene får vi ikke meget at vide om, hvorfor isak har svært ved at erkende sin seksualitet.

• Tal sammen om årsagerne til, at det kan være svært at erkende over for sig selv, at man er homoseksuel.