Teksti
Video
Pelit ja leikit
Kilpailu
Äänitallenne
Tehtävä
Tietokirjallisuus
Opettajan ohje

Unohtunut salasana?

 

30-10-2020

Nyhet: Nordisk skolchatt om klimat (nyhet på svenska)

Nyhet: Nordisk skolchatt om klimat (nyhet på svenska)

Uppmärksamma Nordiska klimatdagen med oss - häng med på Nordisk skolchatt

Är du lärare i språk eller naturämnen och vill ge dina elever en unik lärupplevelse? Den 11 november uppmärksammar vi tillsammans med Friluftsrådet i Danmark den Nordiska klimatdagen med en särskild version av Nordisk skolchatt där hållbar utveckling ur ett nordiskt perspektiv kommer att stå i fokus. Under skolchatten får eleverna reflektera över klimatfrågor tillsammans med jämnåriga elever från andra delar av Norden.


Skolchatten är en roterande videochatt där eleven ser sig själv i ett fönster och sin chattpartner i det andra. På skärmen dyker det sedan upp diskussionsfrågor som eleverna kan gå igenom i sin egen takt. Klimatchatten är ett ypperligt tillfälle att upptäcka likheter och skillnader länder emellan, samtidigt som de får öva på sin grannspråksförståelse och förstå platsen de bor på i ett större sammanhang.


När? Onsdag 11/11 klockan 10:00-11:00 (CET)
Målgrupp? Årskurs 7-9 (Sverige, Danmark, Färöarna, Grönland, Finland och Åland) eller 8-10 (Norge och Island). Alla elever i Norden är välkomna att delta. Kommunikationen kommer huvudsakligen att ske på danska, norska och svenska.


Anmäl din klass och läs mer om Nordisk skolchatt. Om du vill fördjupa dig i ämnet ytterligare hittar du tilläggsmaterial i lärarhandledningen. För att anmäla klassen behöver du som lärare skapa en profil på plattformen, vilket självklart är helt gratis.