Texti

Gleymt lykilorð?

13-10-2014

Projektet Norden 2.0 søger klasser

Projektet Norden 2.0 finder sted foråret 2015 i marts-maj og vi søger klasser fra hele Norden, som er interesseret i at deltage. Norden 2.0 handler om at arbejde med virtuel kontakt mellem klasser i Norden med en performativ tilgang. Vi er to teaterpædagoger i projektet, som bruger performance og teater som approach til at skabe interaktion mellem nordiske skoleklasser. Interaktionen mellem dem sker via Norden i skolens digitale portal.

Formålet er 3-delt: at sætte fokus på Norden, at give eleverne viden om og erfaring med scenekunstneriske udtryksformer og at undersøge hvordan digitale undervisningsmuligheder kan udvikles.

Hvordan foregår projektet?
Alle klasser får en venskabsklasse i et andet nordisk land. Den første del af projektet er, at klasserne skaber materiale om deres eget land i form at billeder, lyde og formidling af viden. Dette tager 3-4 undervisningstimer. Dette materiale uploader eleverne på Norden i Skolens webportal, så at deres venskabsklasse kan se det. Klasserne arbejder senere i et parallelt forløb på 4 dage med hinandens materiale, sammen med en teaterpædagog som kommer som gæstelærer. Klassen og teaterunderviseren arbejder sammen på forskellige måder med at iscenesætte venskabsklassens materiale. Klasserne giver hinanden opgaver og deler billeder og film af hvad de laver på webportalen.

Vi søger fortrinsvis klasser fra 5. klasse og opad.

Deltagelse kræver 3-4 undervisningstimers forberedelse og at kunne bruge 4 dage med en teaterpædagog i løbet af marts-april 2015. Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond og gratis for skolerne at deltage i.

For mere info og spørgsmål:

Helena Berglund + 45 6168 6820
helenatrix@yahoo.com

Her kan I se film om tidligere projekter som vi på teaterforeningen ZeRUM har lavet.
Disse projekter har nabosprogsundervisning i fokus: