Oversættelse mangler

Tal nabosprog med Google

aktivitet google.jpg

BESKRIVELSE

Dette aktivitetsforslag beskriver en måde at træne det lydlige aspekt af nabosprogene med eleverne. Tanken bag er, at det ofte vil være lytteforståelsen, som eleverne har problemer med, og derfor den, som de har behov for at træne. I aktiviteten øver eleverne først en oplæsning på deres nabosprog med hjælp fra tilgængelige værktøjer. Herefter indtaler de teksten til et dikteringsværktøj, hvor det kræver en vis udtalemæssig nøjagtighed at få den rigtige tekst transkriberet.

AKTIVITET

Eleverne får udleveret en meget kort tekst på deres nabosprog. De øver sig nu i at læse den op med hjælp fra lydordbogen og Google Translates oplæsningsfunktion.

Herefter opretter de et Google-dokument, hvori de ændrer sproget til det relevante nabosprog (“File” → “Language”), og herefter vælger “Tools” → “Voice typing”. Eleverne gør sig nu umage med at indtale teksten på første nabosprog, indtil dokumentet skriver den korrekte tekst, og herefter vælges det andet nabosprog og processen gentages.

Loginerit takusaqarnerorusullutit

Allattoq: Anne Sofie Skemt Hjuler