Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Suliaq pillugu atuakkiat
Ilinniaetitsunut ilitsersuut

Glemt password?

 

00
00
00
00

Avannarlerni atuartut chatertarfiat

  – nu både for grundskolen og gymnasiale uddannelser!


ÅRETS KONCEPTER: GEO-JAGTEN OG KENDIS-LEGEN

Nordisk Skolechat er en banebrydende og sjov måde for nordiske skoleelever at møde hinanden på. Chatbegivenheden giver eleverne en unik mulighed for at øve sig i at forstå ligheder og forskelle mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk. I år er Nordisk Skolechat tilbage med det populære koncept GEO-jagten for de lidt yngre elever og det nye koncept Kendis-legen for de lidt ældre elever. Og for første gang nogensinde afholdes Nordisk Skolechat nu for gymnasiale uddannelser!

 


Nordisk Skolechat for 3.-6. klasse (4.-7. klasse i NO, IS) d. 6. november 2018

GEO-jagten: Kl. 12.30-14.30 CET for 3.-6. klasse (4.-7. klasse i NO, IS)

 

Nordisk Skolechat for 7.-10. klasse (8.-10. klasse i NO, IS) d. 9. november 2018

Kendis-legen: Kl. 12.30-14.30 CET for 7.-10. klasse (8.-10. klasse i NO, IS)

 

Nordisk skolechat for gymnasiale uddannelser d. 15. november 2018

Kendis-legen: Kl. 12.30-14.30 CET for gymnasiale uddannelser

 

 

SÅDAN FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotationschat, som giver elever mulighed for at snakke med andre elever i Norden i en tilfældig orden. På skærmen vil der være to chatvinduer – man ser sig selv i det ene og en tilfældig udvalgt nordisk elev i det andet.

 

Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste det kræver er, at man tør prøve sig frem med kommunikation på dansk, norsk og svensk.


Tekniske krav:

 • Brug Firefox eller Google Chrome som browser (Safari-iPad).
 • Computer og tablets (iOS 11 eller nyere opdatering)med kamera/webcam og mikrofon.
 • Opret en lærer-profil på Norden i Skolen.
 • Vi anbefaler, at eleverne bruger høretelefoner.
 • Test om I har hul igennem til skolechatten i god tid øverst til højre på denne side (firewalls m.m. kan skabe tekniske udfordringer).
 • Mobiltelefoner kan desværre ikke benyttes.

 

GOD OPFØRSEL - GODE OPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skabe gode oplevelser og nye venner – ikke det modsatte. Norden i Skolen kræver derfor, at alle elever behandler hinanden ordentligt og taler respektfuldt til hinanden. Vi anbefaler, at man har en grundig diskussion om god opførsel på nettet (netetik) i klassen, inden man går i gang med Nordisk Skolechat. Snak for eksempel med dine elever om, at de ikke bare repræsenterer sig selv, når de snakker med elever fra andre nordiske lande, men at de også er ambassadører for hele deres skole, by og land.

 

Nordisk Skolechat er ikke åbent hele døgnet, men kun i et bestemt tidsrum, hvor trafikken bliver overvåget. Det er som udgangspunkt ingen censur, men hvis der registreres upassende opførsel, kan Norden i Skolen hurtigt gå ind og blokere den enkelte. Der findes i øvrigt en ”Anmeld-knap,” som eleverne kan trykke på, hvis de oplever grovere, upassende opførsel.

 

 

GEO-JAGTEN 3.-6. klasse (4.-7. klasse i NO, IS)

GEO-jagten sender dig ud på en spændende og svær jagt i de andre nordiske lande. Ved at svare på JA-/NEJ-spørgsmål i højst fem minutter, skal du forsøge at gætte dig frem til, hvor i Norden de andre elever, som deltager i chatten, befinder sig! Udfordringen giver dig mulighed for at teste dine kundskaber i nordisk geografi og nabosprogene dansk, norsk og svensk. Det gælder om at være hurtig, for efter fem minutter udskiftes ens chatmakker automatisk med en ny! Sådan fungerer det:


Før GEO-jagten begynder:

 • Klassen deles ind i grupper på 2-3 elever.
 • Eleverne arbejder med Google Maps, samt spørgeord på nabosprogene dansk, norsk og svensk.
 • Hver gruppe skal have en computer, som de skal bruge til at logge ind på Nordisk Skolechat med.
 • Hver gruppe skal desuden have en ekstra computer/tablet/smarttelefon, som de skal bruge til at kunne surfe rundt på Google Maps.


I løbet af GEO-jagten:

 • Nedtællingsuret på fem minutter starter, når gruppen har fået kontakt med en anden nordisk gruppe.
 • Eleverne begynder med at hilse på den anden gruppe.
 • Den ene gruppe begynder med at stille et spørgsmål. Ved kun at stille JA-/NEJ-spørgsmål skal I prøve at samle nok information til at kunne gætte, hvor i Norden de andre elever befinder sig.
 • Grupperne skiftes til at stille hinanden spørgsmål. Husk, at man kun må svare JA eller NEJ :-)
 • Når der er 30 sekunder tilbage af chattiden, afslører Nordisk Skolechat, hvor eleverne befinder sig henne. Jagten indstilles, og det er tid til at afrunde.
 • Husk at få sagt tak for legen og pænt farvel – det er vigtigt, og det er god stil.
 • Efter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk eleverne videre til et nyt møde et eller andet tilfældigt sted i Norden – Geo-jagten er i gang igen!

 

 

KENDIS-LEGEN 7.-9. klasse (8.-10. klasse i NO, IS) + GYMNASIALE UDDANNELSER

Konceptet ’Kendis-legen’ kendes fra det populære selskabsspil, hvor man har en papirlab i panden og skal gætte, hvem man selv er! Eleverne får hver især en kendt person/karakter, som tildeles dem af en automatisk navnegenerator i skolechatten. De ser den anden persons identitet på et navneskilt i chattevinduet og skal prøve at gætte, hvem de selv er ved udelukkende at stille JA-/NEJ-spørgsmål. Det gælder om at være hurtig, for der er nedtælling på, og man har kun fem minutter! 

 

Sådan fungerer det:

 • Eleverne logger ind på Nordisk Skolechat.
 • Nedtællingsuret på fem minutter starter, når eleverne har fået kontakt med en anden nordisk elev.
 • Skolechattens navnegenerator tildeler automatisk eleverne et navn på en kendt person eller karakter.
 • Den ene elev begynder med at stille et spørgsmål. Ved kun at stille JA- og NEJ-spørgsmål, skal man prøve at gætte sig frem til, hvilken kendt person eller karakter man selv er. 
 • Eleverne skiftes til at stille hinanden spørgsmål. Husk kun at svare JA eller NEJ :-)
 • Når der er 30 sekunder tilbage af chattiden, afslører Nordisk Skolechat, hvem man er. Legen afrundes, og det er tid til at sige farvel.
 • Husk at få sagt pænt farvel – det er vigtigt, og det er god stil.
 • Efter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk alle videre til et nyt møde et eller andet tilfældigt sted i Norden – legen er i gang igen!

 

 

NUNANI AVANNARLERNI UNA TOORLUGU CHATTERNEQ AALLARTIGUK

Billeder

ipad skolechat.jpg skolchatt.jpg geojagten.jpg kendisjagten.jpg