Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Suliaq pillugu atuakkiat
Ilinniaetitsunut ilitsersuut

Glemt password?

 

07-10-2013

Årets största högläsningsevenemang – Nordiska biblioteksveckan

Årets största högläsningsevenemang – Nordiska biblioteksveckan

Temat för i år är "Vinter i Norden" och de utvalda författarna för högläsning är Nordiska rådets litteraturprisvinnare Tarjei Vesaas (Norge), barnboksförfattarna Inga Borg (Sverige) och Lana Hansen (Grönland).

 

Den 11 november 2013arrangeras Nordiska biblioteksveckan för 17:e gången och då högläser vi ur samma litteratur på samma tidpunkt i ca 2000 institutioner i Norden och Baltikum. Hela veckan, från den 11-17 november, arrangeras högläsningar, författarbesök, debatter, utställningar och kulturupplevelser på bibliotek, skolor och andra institutioner i hela Norden och dess närområden.

 

Årets författare och texter

 

Temat för i år är "Vinter i Norden" och vi har funnit fantastisk nordisk litteratur som representerar temat ur olika synvinklar. Högläsningsboken för vuxna är den norska författarenTarjei VesaasbokIs-slottet,som på ett levande sätt beskriver uppkomsten av det magiska vinterlandskapet i förbindelse med berättelsen om en vänskapsrelation. 

Högläsning för barn består av två kategorier, en för yngre barn och en för äldre barn. 

Boken för yngre barn ärVinter hos Pluppav författarenInga Borg. I boken upplever Plupp spännande vinteräventyr med sina vänner uppe i de samiska fjällen. Boken för äldre barn är författarenLana Hansensbok "Sila, et eventyr om klimaforandringer"en modern berättelse, som förbinder inuiternas traditionella natursyn med nutida diskussionen om klimatförändringar.

 

Gå in på vår hemsida  www.bibliotek.org för mer information om böckerna och författarna, anmälningsblankett, idékatalog, plakat, videos och material.  

 

Kom med och låt dig inspireras! 

 

Nordiska biblioteksveckan arrangeras av Föreningarna Nordens Förbund i samarbete med NORDEN-föreningarna och understöds av Nordiska Ministerrådet.