Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Suliaq pillugu atuakkiat
Ilinniaetitsunut ilitsersuut

Glemt password?

 

22-10-2019

NYTT UNDERVISNINGSMATERIAL INOM MUSIK OCH BILDKONST (nyhet på svenska)

NYTT UNDERVISNINGSMATERIAL INOM MUSIK OCH BILDKONST (nyhet på svenska)

Sätt färg, ton och ord på Norden med vårt nya undervisningsmaterial utvecklat i samarbete med det etablerade undervisningsprojektet ’Kom med - det gror i Nord’.


Projektet ’Kom med – det gror i Nord’ utforskar Nordens identitet, kultur och historia genom kreativa läroprocesser. Lone Wernblad, projektledare för ’Kom med - det gror i Nord’, har tillsammans med ett professionellt konstnärsteam rest runt och besökt skolor i hela Norden. Tillsammans med lärare och elever har de skapat konst, skrivit dikter och komponerat nya sånger – och gett Norden ett personligt uttryck genom musik, bilder och ord.

 

Släpp lös kreativiteten

Vad som är normalt en workshop under två dagar har nu utvecklats till sex nya aktivitetsförslag och ett nytt undervisningsförlopp under vårt existerande tema ’Norden Sjunger’. Det nya materialet kan med fördel kombineras med varandra eller så kan man välja att använda de enskilda materialen var för sig. Allt material fungerar som underlag för dialog om vad Norden är och betyder för eleverna.

Aktivitetsförslagen Sångskrivning och Snabbskrivning av låt kan användas för att utforska er kunskap om de nordiska ländernas kultur samtidigt som ni skapar musik tillsammans.

I Norden i akryl, Norden i akvarell, Nordisk mobil och Norden i fläta skapar ni konstverk tillsammans i klassen. Aktivitetsförslagens syfte är att skärpa elevernas blick på sitt eget land i jämförelse med de andra nordiska länderna, samtidigt som eleverna förhåller sig till vad som är viktigt i deras liv och reflekterar över vad som är viktigt för andra barn i Norden.

 

TACK TILL:

Personerna bakom projektet ’Kom med – det gror i Nord’: Lone Wernblad, Benjamin Aggerbæk, Bergur Fonsdal Johannesen, Jonas Bachmann och pedagogisk konsulent: Dorthe Lilli Lambertsen.