Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Oversættelse mangler
Suliaq pillugu atuakkiat
Ilinniaetitsunut ilitsersuut

Glemt password?

 

Næste skolechat

Koncept: Frågetimmen

Frågetimmen

I 'Frågetimmen' har du möjlighet att prata med och ställa frågor till andra jämnåriga nordbor om det som du är intresserad av att veta mer om. Vad vet du t.ex. om de nordiska länderna, och hur det är att vara ung i andra städer än den som du själv vuxit upp i? Läser alla i Norden danska, norska och svenska i skolan?

Innan frågetimmen ska ni i grupper på 2-3 elever förbereda frågor till varje land, som ni är nyfikna på att veta mer om. Det kan handla om vad som helst, men fundera på vad som kunde vara att prata om med jämnåriga från ett annat nordiskt land – nu när ni har chansen!

 

Så här går det till:

  • Förbered i grupper på 2-3 elever en rad frågor till jämnåriga från varje nordiskt land (OBS: förbereds innan Nordisk skolchatt)
  • Alla grupper har tillgång till en dator att vara inloggad på Nordisk skolchatt med. Det räcker att en i gruppen loggar in.
  • När ni får kontakt med andra nordiska elever i skolchatten så börja med att hälsa på varandra och presentera er själva. Att kommunicera online med någon som talar ett annat språk kan vara krävande, var därför extra uppmärksam på att vara vänlig, öppen och tillmötesgående, så att alla får en trevlig upplevelse.
  • Frågetimmen startar när den första frågan är ställd.
  • Avsluta chatten när ingen har mera att fråga den andra om. Se till att tacka för chatten och säga adjö till varandra. Klicka därefter på <Nästa> och starta en ny chatt – fler elever väntar på er!

Assit

ipad skolechat.jpg