Spill og lek

Nordisk uro

nordisk intallation_cropped.jpeg

Beskrivelse

I denne aktiviteten skal elevene omgjøre egne ord og refleksioner om Norden til en installasjon i form av en uro. Uroen henges et passende sted på skolen og blir dermed et visuelt og fint uttrykk til inspirasjon.

Aktivitet

• Ha en felles brainstorming i klassen om hva dere forbinder med Norden. Skriv ord opp på tavlen og del inn forslagene i forskjellige overordnede temaer.
  • Skriv et kort dikt med utgangspunkt i et av temaene. Les diktene høyt i klassen.
  • Velg et ord fra diktet ditt (det skal være et overordnet begrep), og tegn det som et enkelt symbol/ikon.
  • Tegn 10 skisser og velg den du mener representerer det ordet du ønsker å symbolisere på den beste måten.
  • Gjør deretter om symbolet/ikonet ditt fra en tegning til en 3D-figur ved hjelp av sort og hvit papp, saks og lim/tape. Figuren skal være 3-7 cm.
  • Samle alle 3D-figurene til en uro. Sett fiskesnøre i 3D-figurene og bind dem fast i et oppheng. Opphenget kan lages av to trestykker/pinner som samles i et kryss.
  • Uroen henges opp et sentralt og ønsket sted på skolen som en felles nordisk, visuell refleksjon.
Logg inn for å lese mer

Takk til: Kom med det gror i Nord

Forfatter: L. Wernblad, B. Aggerbæk, J. Bachmann & B. F. Johannesen

Produksjonsår: 2019

Pedagogiske konsulenter: Dorthe Lilli Lambertsen

• At elevene reflekterer over deres kunnskap om Norden
  • At elevene arbeider visuelt med ord og begreper
  • At elevene bruker deres fantasi

Forberedelse

• Skaff materialene og forbered et lokale til å jobbe kreativt.
  • Finn et egnet sted til opphenging av uroen.

Materiale

• Hvitt papir