Spill og lek

Oppgaver

Gå til oppgaver

Fremtidens brennstoff?

Klassetrinn 8.-10. klasse Fag Naturfag Type Tekst Læringsfokus Natur og miljø Tema Energikilder Emne Elektrisitet Kjemi
Brintenergi

Logg inn for å lese mer

Oppgaver

• Flervalgsoppgaver

• Temaoppgave

• 1Temaoppgave

Hvordan kan hydrogen inngå i fremtidens energisystem? Fortell om mulighetene og utfordringene.

• 2Temaoppgave

Søk her på Nordeniskolen.org eller på Internett og finn en beskrivelse av hvordan en brenselcelle fungerer. Vis og fortell hvordan hydrogen kan brukes i en brenselcelle til produksjon av elektrisitet og varme.

• Vennskapsklasse

• 1Vennskapsklasse

Diskuter i klassen hvilke steg som må tas for å sikre at vi i fremtiden kan reise rundt uten bruk av olje, gass og andre fossile brennstoff. Lag en plansje med en tidsplan som viser de ulike aktivitetene frem mot bruken av hydrogen som energikilde. Diskuter særlig hvilke problemer og omstillinger det medfører for samfunnet. I dag er en stor del av Danmarks og Norges energi f.eks. koblet sammen med utvinning av olje og gass i Nordsjøen. Hva skal vi leve av i fremtiden? Hvem skal betale for de store omstillingene?

Del tankene deres med vennskapsklassen. Hvilke tanker har de gjort seg? Hvem er mest positiv og negativ i synet på fremtiden?