Spill og lek

2.    REGISTRER KLASSENS MATKASTING I MINST ÉN UKE
3.    NÅ DELTAR DU I KAMPEN MOT MATKASTING

Premie: 5000 kr. til klassekassen

Klimaduellen - Kampen mot matkasting er et gratis undervisningskonsept som setter fokus på å holde maten unna søppelbøtten og dermed unngå matkasting. Samtidig lanserer Norden i Skolen-portalen et helt nytt undervisningsmateriale om en bæredyktig fremtid innenfor landbruk, skogbruk, fiskeri og husdyrhold med fokus på de nordiske landenes læreplaner og målgruppen 12-14 år.
Meld på klassen din, og konkurrer mot skoler fra hele Norden i kampen for miljøet – mot matkasting, og vinn 5000 kroner til klassekassen. Påmeldingen er ikke forpliktende, men sørger for at du holder deg oppdatert frem til Klimaduellens start 11.11.2015. Kampen mot matkasting slutter den 23.03.2016. I løpet av konkurranseperioden kan du og din klasse følge med i Klimaduellens utvikling, og ved klimaduellens avslutning blir vinnere fra hvert nordisk land kåret ved loddtrekning blant klassene som har registret sitt matavfall på www.nordeniskolen.org i minimum én undervisningsuke. Kampen mot matkasting er åpen for alle alderstrinn i Nordens grunnskoler.
Før duellen kan alle påmeldte lærere bestille et gratis matkastings-kit som egner seg godt til prosjektet om matkasting. Det inneholder materialet man trenger for å veie matavfall i en uke.

Kampen mot Matkasting er støttet av Nordisk Ministerråd, og det er gratis å delta.