Tekst
Video
Spill og lek
Konkurranse
Lydinnspilling
Oppgave
Faglitteratur
Lærerveiledning

Glemt passord?

 

NISS - Nordisk Info i Sønderjylland/Sydslesvig

NISS - Nordisk Info i Sønderjylland/Sydslesvig er en selvstændig organisation, som er knyttet til både Nordisk Ministerråd og Foreningen Norden. Nordisk Info har til opgave at udbrede kendskabet til nordisk kultur og samfundsforhold og at informere om det nordiske samarbejde. Dette sker gennem en række aktiviteter og projekter i Flensburg og i det dansk/tyske grænseland.

Vores tre centrale temaer orienterer sig efter Nordisk Ministerråds strategi for nordisk kultursamarbejde:

  • Nordiske sprog og sprogforståelse i Norden,
  • Børn- og ungdomsperspektiver i Norden
  • Bæredygtig udvikling i Norden.

Vi inviterer til kulturarrangementer, informerer om aktuelle emner via konferencer og engangerer os i projekter i samarbejde med skoler og andre uddannelsesinstitutioner i Sydslesvig, grænselandet og de nordiske lande.

Vi ønsker at øge forståelsen for vores nordiske naboer ved at fremme kendskabet til nordiske sprog. Vi støtter en aktiv deltagelse i samfundsemner som basis for det nordiske samarbejde. Og vi går kreative veje ved at forbinde kunst, kultur og bæredygtig udvikling i fagligt kompetente projekter.

Nordisk Informationspunkt i Sønderjylland blev åbnet ved årsmødet 1997. To år senere blev det til Nordisk Informationskontor i Sønderjylland/Sydslesvig. I dag ligger NISS' lokaler på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, som vi samarbejder med omkring nordiske arrangementer. Desuden samarbejder vi med Foreningen Nordens danske afdelinger i Sønderjylland og Sydslesvig.

 

Du kan læse mere om NISS - Nordisk Info i Sønderjylland/Sydslesvig her: http://nordisk-info.de/

Bilder

logo_neu_fur_webpage (2).png