Spill og lek
Oppgave
Lærerveiledning

Nordisk Skolechat

– Nå både for grunnskolen og videregående utdanningsprogram!

Nordisk Skolechat er en banebrytende og morsom måte for nordiske skoleelever at møte hverandre på. Chatbegivenheten gir elevene en unik mulighet for at øve seg på å forstå likheter og forskjeller mellom nabospråkene dansk, norsk og svensk. I år er Nordisk Skolechat tilbake med det populære konseptet GEO-jakten for de litt yngre elevene og det nye konseptet Kjendis-leken for de litt eldre elevene. Og for første gang noensinne avholdes Nordisk Skolechat nå for videregående utdanningsprogram!

Skolechatten holdes på en bestemt dato og har flere tusen deltakere, så hold utkikk på hjemmesida og FACEBOOK for neste chatrunde!

SLIK FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotasjonschat som gir elever mulighet til å snakke med andre elever i Norden i tilfeldig rekkefølge. På skjermen vil det være to chatvinduer – man ser seg selv i det ene og en tilfeldig utvalgt nordisk elev i det andre. Man kan logge ind og deltage i chatten når som helst i løbet af de angivne tidpunkter, ligesom man afslutter når man føler for det. Vær opmærksom på, at det skal være inden for de angivne tidspunkter, hvor chatten er åben!

Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste som kreves er at man tør prøve seg fram med kommunikasjon på dansk, norsk og svensk.

Tekniske krav:

• Bruk Firefox eller Google Chrome som nettleser (Safari-iPad).
  • Datamaskin eller tablett (iOS 11 eller nyere oppdatering) med kamera/webkamera og mikrofon.
  • Opprett en lærerprofil på Norden i Skolen.
  • Vi anbefaler at elevene bruker øretelefoner.
  • Test om dere har gitt tilgang til skolechatten i god tid øverst til høyre på denne side (brannmurer mm. kan skape tekniske utfordringer).
  • Mobiltelefoner kan dessverre ikke benyttes.

GOD OPPFØRSEL - GODE OPPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skape gode opplevelser og nye venner – ikke det motsatte. Norden i Skolen krever derfor at alle elever behandler hverandre ordentlig og snakker respektfullt til hverandre. Vi anbefaler at man har en grundig diskusjon om god oppførsel på nettet (nettetikk og nettvett) i klassen før man går i gang med Nordisk Skolechat. Snakk for eksempel med elevene dine om at de ikke bare representerer seg selv når de snakker med elever fra andre nordiske land, men at de også er ambassadører for hele skolen, byen og landet deres.

Rapporteringsfunksjon
Om en elev oppfører seg dårlig under chatten kan man rapportere denne eleven ved å klikke på «rapporter» og skrive en kort begrunnelse for rapporteringen. Eleven som rapporteres for dårlig oppførsel vil bli utestengt fra chatten og en e-post blir sendes til elevens lærer som gjør oppmerksom på utsetningen. Vær oppmerksom på at e-posten sendes til den mailen som læreren har registrert hos Norden i Skolen. I e-posten vedlegges også automatisk 5 skjermbilder fra chatten som automatisk tas når eleven blir rapportert.

Hvis læreren mener at eleven kan komme tilbake til chatten klikker han eller hun på «unblock user» og eleven kan så logge inn på chatten igjen. Vær oppmerksom på at nettleseren kanskje må oppdateres for at innloggingen skal bli aktiv.

START NORDISK SKOLECHAT HER

Billeder

ipad skolechat.jpg skolchatt.jpg geojagten.jpg kendisjagten.jpg