Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

12-05-2016

Lærere i hele Norge får gratis adgang til film

Nå får alle lærere i Norge og i de andre nordiske landene gratis adgang til film fra hele Norden. Dette skjer når læringsportalen Norden i Skolen i dag lanserer et helt nytt filmtilbud med 39 kort- og dokumentarfilmer.

På skoler i hele Norden kan lærere og elever nå se frem til en perlerekke med nordiske kort- og dokumentarfilmer. Filmene kan brukes gratis i undervisningen på skolene, og skal være med på å styrke undervisningen i dansk, norsk, svensk kultur i de nordiske landene. På Norden i Skolen, som er Nordens største læringsportal, finnes det også masse annet undervisningsmateriale.

Den nye filmpakken består av 39 utvalgte kort- og dokumentarfilmer. Filmene foregår på språk fra alle de nordiske landene, og på alle filmene kan man velge hva slags undertekster man vil ha. Norden i Skolen tilbyr teksting på åtte forskjellige nordiske språk: dansk, svensk, norsk, finsk, islandsk, grønlandsk og samisk. Dette er en funksjon som lærerne har etterspurt lenge:

- På Norden i Skolen jobber vi beinhardt hele tiden for at undervisningsmaterialet kan brukes så lenge som mulig. Derfor er jeg utrolig glad for at vi nå kan presentere et filmtilbud som lærerne har etterspurt lenge, og som gjør det mulig å jobbe med nabospråksforståelse på en ny og levende måte, sier programsjef Thomas Henriksen.

Det nye filmtilbudet gjør det enkelt for alle lærere i de nordiske landene å undervise elevene i nabospråkene på en helt ny måte. Til hver film finnes det oppgaver som er knyttet til bestemte undervisningstemaer og som henvender seg til forskjellige klassetrinn med både tekster, dikt og musikk. Filmpakken er dermed et nytt alternativ til undervisningen i nabospråk.

 - Norden i Skolens filmtilbud gir lærerne en helt ny mulighet for å jobbe med de nordiske språkene på en ny og annerledes måte. Samtidig håper vi at pakken kan være med på å vekke elevenes interesse for nabolandenes språk og kultur, og får dem til å dykke ned i de mange mulighetene og opplevelsene som hører med en større nabospråksforståelse, forklarer Thomas Henriksen.

Filmtilbudet på Norden i Skolen er gratis for alle lærere i nordiske landene. For å få adgang til filmene, oppgaver mv., må kan opprette seg som bruker på www.nordeniskolen.org

 Norden i Skolen har eksistert siden 2012 og er en gratis læringsportal som gir lærere og elever i de nordiske landene helt nye muligheter til å jobbe med nordisk språk og kultur, samt klima og natur. Norden i Skolen henvender seg både til undervisning på grunnskolen og til videregående. Akkurat nå har over 4700 lærere registrert seg på portalen, som utvikles av Foreningene Nordens Forbund. Det nye filmtilbudet er støttet av Nordisk Ministerråd og Nordisk Språkkoordinasjon.