Tekst
Video
Spill og lek
Konkurranse
Lydinnspilling
Oppgave
Faglitteratur
Lærerveiledning

Glemt passord?

 

16-08-2021

Nytt utbildingspaket med fyra kortfilmer från NoJSe

Nytt utbildingspaket med fyra kortfilmer från NoJSe

Vi startar det nya läsåret med nytt undervisningsmaterial här på Norden i skolan. Tillsammans med NoJSe lanserar vi ett utbildningspaket med fyra nya nordiska kortfilmer för mellanstadiet. Med tillhörande diskussionsfrågor och aktivitetsförslag får eleverna utforska nyanserade teman, få upp ögonen för filmen som form, och upptäcka andra nordiska språk på ett spännande sätt. Undertexter finns på flera språk och du hittar allt material på sidan för respektive film.

Shower Boys (Sverige)
“Är du man eller mus?” frågar bandytränaren. Viggo svarar med tvekan men laget skanderar “MÄN!”. Efter träningen går Viggo och Noel hem till Noel och bastar. Vännerna börjar tävla om vem som är mest man – en motig tävling där ingen egentligen vill vara tuff.

Keppi (Finland)
Aava vill ha en hund mer än någonting annat. Hennes pappa tröttnar på hennes vilda kamp och ger henne ett test: klarar hon att gå ut med en pinne i koppel tre gånger om dagen – så kommer hon klara av en hund. Denna prövning får oväntade vändningar för hela familjen.

I Dare You (Danmark)
Två ungdomar är ensamma hemma och utmanar varandra. De börjar med att krossa ett ägg mot huvudet, låta en spindel gå över armen och busringa till kompisar. Snart urartar deras lek till en riktig rysare. Häng med på en hårresande skräckis som inte kommer få dig att slå vad på ett bra tag!

Vannskrekk (Norge)
Vilja måste våga sig ner på djupt vatten för att avsluta kampen med en grupp flickor som uppnosigt ifrågasätter både hennes morfar och henne själv. En film om maktspel, mod och ensamhet.