Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

15-03-2017

NORDISK SKOLECHAT 23. MARS KLOKKEN 12.00-14.00 CET – BLI MED PÅ GEO-JAKTEN!

I år arrangeres Nordisk Skolechat med et helt nytt konsept, inspirert av ‘Mystery Skype’, som vil sende nysgjerrige elever ut på en spennende og utfordrende oppdagelsesferd i alle de nordiske landene. Elevene stilles ovenfor en geografisk utfordring og det må detektivarbeid til for at geo-jakten skal kunne lykkes.

Konseptet til årets Nordisk Skolechat går nemlig ut på at elevene skal gjette hvor i Norden de andre elevene på chatten befinner seg. Ved å utelukkende stille enkle JA og NEI spørsmål skal elevene samle inn nok informasjon til å kunne peke byen til den andre elevgruppen ut på kartet. Geo-jakten er først over når begge elevgruppene har gjettet riktig på hvor de andre befinner seg. Når elevene klikker på «neste» vil en ny elevgruppe fra et annet nordisk land dukke opp i chatten og geo-jakten starter på nytt.

En unik og morsom undervisning

Nordisk Skolechat er en helt ny måte å møte andre nordiske skoleelever på - og samtidig en unik mulighet til å forstå melodiene, likhetene og forskjellene i de andre nordiske språkene. Nordisk Skolechat, som har blitt oppdatert siden i fjor, passer fint for alle klassene i grunnskolen. Utfordringen i geo-jakten gjør at elevene får testet sin kunnskap om blant annet nordisk geografi, kultur og språk – og det beste er at elevene som deltar i Nordisk Skolechat både lærer sammen og av hverandre.