Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

23-10-2018

Nordisk skrivekonkurranse om hav og miljø: Her er vinnerne!

For første gang arrangerede Stortingets delegasjon til Nordisk råd og Foreningen Norden en skrivekonkurranse for nordiske ungdomsskoleelever om hav og miljø. Elever over hele Norden er blitt oppfordret til å svare på følgende utfordring: Hvordan kan vi i Norden sikre en trygg og god fremtid for havet, miljøet og fremtidens generasjoner?

Juryen har nå valgt ut de tre vinnere, som blir invitert til en spennende dag under Nordisk råds sesjon i Oslo 30.-31. oktober.

– Fra Færøyene i vest til Finland i øst har nordiske ungdommer levert inn tekster, og vi har kunnet velge blant bidrag på både skandinaviske språk og på færøysk og finsk. Nominasjonene holder gjennomgående et høyt nivå, og tekstene viser med all tydelighet at mange unge tar denne tematikken på største alvor, skriver juryen i sin begrunnelse.

De tre vinnerbidragene er:
Martine F. Denstedt, Norge.
Fríðunn Bolstad Mortensen, Færøyene.
Mira Sagulin, Åland

Les vinnerbidragene her!