Spill og lek

Glemt passord?

31-10-2017

Velkommen – Norden i Skolen har pusset opp

Undervisningsportalen Norden i Skolen blir nå enda lettere og morsommere å bruke for lærere og elever i hele Norden: Portalen har blitt oppgradert, så du som lærer hurtigere kan danne deg et overblikk over de mange forskjellige tekstene, filmene, oppgavene og aktivitetene du gratis kan benytte deg av, på samme måte som det nå er lettere å komme i kontakt med en vennskapsklasse.

Få overblikk med et enkelt klikk

Portalen har nå fått en ny søkefunksjon, så du som lærer med et enkelt klikk kan få overblikk over alle undervisningstilbudene som kan brukes i klassen din. Blant annet et stort utvalg av skreddersydde temapakker, tekster og filmer med spennende oppgaver hvor alt er tilrettelagt og klart til bruk. F.eks. om nabospråk, samfunnsforhold og kultur i Norden. Som noe helt nytt kan du også søke på spesifikke læringsfokus, så du lett kan kople materialet til læreplanen.

Lett å ha prosjekter med vennskapsklasser

At portalen har blitt mer oversiktlig å bruke betyr også at man i skolehverdagen kun er få klikk unna vennskapsklasser, så samarbeid med elever andre steder i Norden lett kan inngå i den alminnelige undervisninga: Nordeniskolen.org har nå fått et vennskapsklasserom hvor man – via oppslagstavla og chattefunksjonene – kan komme i kontakt med elevene i vennskapsklassen.

Prosjektleder Thomas Henriksen sier:
"Med portalen vil vi gi lærere og elever i hele Norden mulighet til å arbeide med nabospråk på morsomme og relevante måter – blant annet ved å ta i bruk flere modaliteter med mange videoer og aktiviteter, hvor man via chat/videochat kan arbeide sammen med vennskapsklasser fra resten av Norden om forskjellige temaer i f.eks. språkfag, naturfag, historiefag og samfunnsfag.”