Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

08-01-2019

Velkommen til et nytt og spennende skoleår på hele Nordens undervisningsplattform!

Det nye skoleåret er nå i gang og på undervisningsplattformen nordeniskolen.org tilbyr vi en rekke undervisningsmaterialer som du og klassene dine kan bruke i nabospråksundervisninga og nordiske undervisningstema.

På plattformen finner du nordisk film og litteratur, sanger, spill og aktiviteter. Lærerveiledningene hjelper deg å planlegge undervisninga di med nordiske undervisningstemaer og de nye aktivitetsforslagene gjør det lettere enn noensinne å aktivere elevene i undervisninga.

Dette skjer i vår:

Enda flere aktivitetsforslag!

Aktivitetsforslagene gjør dansk-, norsk- og svenskundervisning konkret og elevengasjerende. Hvert aktivitetsforslag inneholder en introduksjon til aktiviteten, samt en forklaring på hvordan den skal utføres. De fleste aktivitetene krever minimal forberedelse og styrker elevenes ordforståelse og muntlige kommunikasjon, samtidig som elevenes forståelse av den nordiske samhørigheten styrkes.

Nordisk Skolechat!

Vi har fikset og trikset og finpusset Nordisk Skolechat og gjør oss klare til den beste opplevelsen med Nordisk Skolechat i 2019. Skolechatten arrangeres på bestemte datoer - så hold utkikk på hjemmesida og Facebook for neste chatterunde!

Det er gratis å delta. Det eneste som kreves er at man våger å prøve seg fram på dansk, norsk eller svensk – uansett hvor i Norden du befinner deg.

Nordiske vennskapsklasser!

Vennskapsklassedatabasen på Norden i Skolen vokser, og med god grunn! Samarbeid med en vennskapsklasse i et annet nordisk land åpner opp for en masse spennende muligheter - både faglig, kulturelt og sosialt. Elevene kan få nye venner og ha det gøy, samtidig som man lærer på en måte som er annerledes enn den tradisjonelle klasseromsundervisninga. Mange elever opplever verdien av de felles nordiske språkene og kulturen når de selv får muligheten til å oppleve det.

Det er gratis å bruke alle Norden i Skolens undervisningsmaterialer og aktiviteter. Norden i Skolen utvikles av Foreningene Norden.