Spill og lek
Lærerveiledning

Glemt passord?

18-12-2020

Vi innleder det nye året med Nordisk skolechat - På popcorndagen!

For å starte året på en god måte har vi nok en gang forberedt en skolechat til dere, og denne gangen er temaet film! Den 19. januar er det nemlig den internasjonale popcorndagen, og da smeller det i mikrobølgeovner og kasseroller over hele verden. Så pop popcorn hele dagen – kanskje sammen i klassen også? Sett deg ned med elevene dine i chatterommet vårt for å møte og snakke om film med andre elever fra hele Norden.

Chatten består av to deler:

1) Se filmen

2) Bli med i chatten

Så enkelt er det altså å delta. Vi har valgt den nye norske kortfilmen Sparkekoret fra 2020 (med 18 minutters lengde) som dere skal se i klassen før chatten. Sparkekoret er en fortelling om fremmedfrykt, tilgivelse og å våge og følge drømmene sine.

Det er viktig å se filmen før chatten for å kunne følge med på diskusjonsspørsmålene som dukker opp under chatten. Spørsmålene som blir stilt kan f.eks. være «Kunne filmen ha funnet sted utenfor Norden?» eller «Hvordan fremstilles maskulinitet i filmen?». Det er opp til elevene å reflektere over filmen i chatten sammen, men hvis du som lærer vil forberede elevene dine, kan dere først diskutere filmen sammen i klassen.

Hva? Nordisk skolechat

Hvem? 5.-7. klasse og 8.- 10. klasse

Nåe? 19.1 Kl.10.00-11.00 & 12.00-13.00 (CET)

Du kan melde klassen på her