Spill og lek
Oppgave
Lærerveiledning

Delta i Nordisk Skolechat

Nordisk Skolechat er en banebrytende rotasjonschat og en morsom måte å treffe andre nordiske skolelever mens man øver kunnskapene sine i dansk, svensk og norsk. Skolechatten holdes på en bestemt dato og har flere tusen deltakere, så hold utkikk på hjemmesida og Facebook for neste chatrunde!

Rotasjonschatten gir elever muligheten til å snakke med andre elever i Norden på en uformell måte. På skjermen kommer det til å være to chattevinduer – man ser seg selv i det ene og en tilfeldig nordisk elev i det andre.  Knappen «Neste» kan brukes når som helst for å hoppe fra det ene spontane møtet til det andre. Alle skoleelever i Norden kan være med, men det krever at man prøver å snakke dansk, norsk eller svensk. Det er gratis å delta!

TEKNISKE KRAV

Å delta i chatten krever følgende:

• Firefox eller Google/Chrome må brukes som nettleser.
  • Datamaskin med kamera/webkamera og mikrofon.
  • Registrere brukere (en lærer registrerer klassen sin og gir elevene en registreringslenke)
  • Vi anbefaler at elevene bruker hodetelefoner.
  • Test om alt fungerer i god tid. Sjekk dette øverst til høyre på denne sida (lokale brannmurer mm. kan skape tekniske utfordringer)
  • Nettbrett eller smarttelefoner kan dessverre ikke brukes.

GOD OPPFØRSEL, GODE OPPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skape gode opplevelser og relasjoner - ikke det motsatte. Norden i Skolen stiller derfor krav til at alle behandler hverandre med respekt og snakker pent til hverandre. Vi anbefaler at man i klassen har en samtale om god oppførsel på nettet (webetikk) før man går i gang med Nordisk Skolechat. Snakk f.eks. med hverandre om at man ikke bare representerer seg selv når man snakker med elever fra de andre nordiske landene, men at man er ambassadører for hele skolen, byen og landet.

Nordisk Skolechat er ikke åpen hele døgnet, kun i et bestemt tidsrom hvor trafikken blir overvåket. Det er som utgangspunkt ingen sensur, men hvis det registreres upassende oppførsel kan Norden i Skolen raskt blokere den enkelte brukeren. Det finnes også en ”Anmeld”-knapp som man elever kan bruke i spesielle tilfeller med grovere upassende oppførsel.

NORDISK SKOLECHAT 6.11, 9.11, 15.11.2018!

image001.gif skolchat-no-da.jpg banner DA.jpg