Spill og lek
Lærerveiledning

Finn en vennskapsklasse

amanda_finskas_11.jpg

Gjennom Norden i Skolen har du muligheten til å komme i kontakt med en vennskapsklasse i et annet nordisk land. En vennskapsklasserelasjon åpner for mange spennende muligheter - både faglig, kulturelt og sosialt. Elevene kan få nye venner og ha det morsomt samtidig som de lærer på en måte som er annerledes enn den tradisjonelle klasseromsundervisninga. Det kan tenkes at elevene først oppdager verdien av det nordiske språk- og kulturfellesskapet når de får muligheten til å erfare det.

SLIK GJØR DU

Norden i Skolen gjør det lett å komme i kontakt med en klasse i et annet nordisk  land. Som lærer trenger du kun å gjøre følgende:

1. Opprett deg som bruker på www.nordeniskolen.org - det er gratis!

2. Logg inn og klikk på menypunktet «Søk vennskapsklasse»

3. Marker «JA» til at du søker en vennskapsklasse.

4. Finn og velg en klasse på lista over mulige vennskapsklasser og kontakt læreren. Henvendelsen din vil da bli sendt til mailen til den nordiske kollegaen din. Følg med i din egen mailboks hvor du vil motta svaret på henvendelsen.

Finn vennskapsklassen din HER.

SØK OM PENGER TIL Å UTVIDE SAMARBEIDET

Er man interessert i å utvide samarbeidet med vennskapsklassen er det gode muligheter til å søke økonomisk støtte fra et av de nordiske fondene. På Norden i Skolen kan man få et overblikk over noen av fondene som er relevante i denne sammenhengen samt få et innblikk i hva de normalt gir støtte til. Se fondene HER.