Spill og lek

04. september 2019

GEO-jakten

geojagten.jpg

GEO-JAKTEN 3.-6.-KLASSE (4.-7.-KLASSE I NO, IS)

GEO-jakten sender deg ut på en spennende og utfordrende jakt i de andre nordiske landene. Ved å svare på JA-/NEI-spørsmål i maks. fem minutter skal du prøve å gjette deg fram til hvor i Norden de andre elevene som deltar i chatten befinner seg! Utfordringen gir deg mulighet til å teste kunnskapene dine i nordisk geografi og nabospråkene dansk, norsk og svensk. Det gjelder å være rask, for etter fem minutter byttes den du chatter med automatisk ut med en ny! Slik fungerer det:

Før GEO-jakten begynner:

• Klassen deles inn i grupper på 2-3 elever.
  • Elevene arbeider med Google Maps, samt spørreord på nabospråkene dansk, norsk og svensk.
  • Hver gruppe skal ha en datamaskin som de skal bruke til å logge inn på Nordisk Skolechat med.
  • Hver gruppe skal dessuten ha en ekstra datamaskin/nettbrett/smarttelefon som de skal bruke til å kunne surfe rundt på Google Maps med.

I løpet av GEO-jakten:

• Nedtellingsuret på fem minutter starter når gruppen har fått kontakt med en annen nordisk gruppe.
  • Elevene begynner med å hilse på den andre gruppa.
  • Den ene gruppa begynner med å stille et spørsmål. Ved kun å stille JA-/NEI-spørsmål skal dere prøve å samle nok informasjon til å kunne gjette hvor i Norden de andre elevene befinner seg.
  • Gruppene skifter på å stille hverandre spørsmål. Husk at man bare kan svare JA eller NEI
  • Når det er 30 sekunder igjen av chattetida avslører Nordisk Skolechat hvor elevene befinner seg. Jakten avsluttes og det er tid for å runde av.
  • Husk å få sagt takk for leken og pent farvel! Det etterlater et godt inntrykk.
  • Etter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk elevene videre til et nytt møte et eller annet tilfeldig sted i Norden – GEO-jakten er i gang igjen!