Spill og lek

Kjendis-leken

kendisjagten.jpg

KJENDIS-LEKEN 7.-9.-KLASSE (8.-10.KLASSE I NO, IS) + VIDEREGÅENDE SKOLE

Konseptet «Kjendis-legen» kjenner nok mange fra det populære selskapsspillet hvor man har en papirlapp i panna og skal gjette hvem man selv er! Elevene får en kjent person/karakter som tildeles dem av en automatisk navnegenerator i skolechatten. De ser den andre personens identitet på et navneskilt i chattevinduet og skal prøve å gjette hvem de selv er ved utelukkende å stille JA-/NEI-spørsmål. Det gjelder å være rask, for det er nedtelling på, og man har kun fem minutter!

Slik fungerer det:

• Elevene logger inn på Nordisk Skolechat.
  • Nedtellingsuret på fem minutter starter når elevene har fått kontakt med en annen nordisk elev.
  • Skolechattens navnegenerator tildeler automatisk elevene et navn på en kjent person eller karakter.
  • Elevene bytter på å stille hverandre spørsmål. Husk kun å svare JA eller NEI
  • Når der er 30 sekunder igjen av chattetiden avslører Nordisk Skolechat hvem man er. Leken avrundes og man sier farvel.
  • Husk å få sagt pent farvel – det er viktig.
  • Etter fem minutter sender Nordisk Skolechat automatisk alle videre til et nytt møte et eller andet tilfeldig sted i Norden – leken er i gang igjen!